Főoldal > EGÉSZSÉG > Őrület! Egyre nagyobbak a nők keblei!

Őrület! Egyre nagyobbak a nők keblei!

mellmellnagyobbítás
0

Írta:

Száz évvel ezelőtt egy átlagos német nő 157 centiméter volt. Manapság az átlag 165 centiméter. A magassággal párhuzamosan nő a testsúlyunk és változnak a test bizonyos részei is – így a mell mérete is. A női keblek sok zsírszövetet tartalmaznak, nem csoda hát, hogy súlygyarapodás esetén dúsabbak lesznek. Olyan hormonkészítmények is kihatnak a mellek növekedésére, amelyeket általában a menopauza idején alkalmaznak a […]

Száz évvel ezelőtt egy átlagos német nő 157 centiméter volt. Manapság az átlag 165 centiméter. A magassággal párhuzamosan nő a testsúlyunk és változnak a test bizonyos részei is – így a mell mérete is. A női keblek sok zsírszövetet tartalmaznak, nem csoda hát, hogy súlygyarapodás esetén dúsabbak lesznek. Olyan hormonkészítmények is kihatnak a mellek növekedésére, amelyeket általában a menopauza idején alkalmaznak a nők, mivel ezek a szerek növelik a szervezetben az ösztrogénkoncentrációt. A tanulmányból kiderült az is, hogy nagyobb mellek esetén nőhet a mellrák kockázata.

A napi kalória-bevitel mennyisége az utóbbi évtizedekben alig módosult, de annak összetétele jelentősen megváltozott. Manapság sokkal nagyobb mennyiségben fogyasztunk egészségtelen zsírokat és cukrot – állítja Sven-David Müller táplálkozás-kutató. Mintegy 60 évvel ezelőtt a nők táplálkozása zömében zöldségekből és összetett szénhidrátokból állt, ami mára már gyökeresen megváltozott. Az is óriási probléma, hogy egyre kevesebbet mozgunk – említi tanulmányában a német kutató.

A német nők mellének kerülete 1994-ben átlagosan még 96,4 cm volt, ez a szám azonban ma már 2 cm-el több. Ezért a változásért a táplálkozást okolják a kutatók.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X