Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti programtippek hétvégére

Tuti programtippek hétvégére

hétvégemozgásprogram
0

Írta:

1. Női mozgásfesztivál a Millenáris Parkban! - A mozgás szerelmeseinek Nincs még egy ilyen rendezvény, ahol a nők ennyi mozgásformát próbálhatnak ki. A fesztivál változatos programja több mint 60 sportjátéknak és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető. A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálhatóak közöttük hagyományos és újkeletű, népszerű játékok. Lesznek sportjátékok (pl: gumiasztal, fit-ball, […]

1. Női mozgásfesztivál a Millenáris Parkban! - A mozgás szerelmeseinek

Nincs még egy ilyen rendezvény, ahol a nők ennyi mozgásformát próbálhatnak ki. A fesztivál változatos programja több mint 60 sportjátéknak és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető. A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálhatóak közöttük hagyományos és újkeletű, népszerű játékok. Lesznek sportjátékok (pl: gumiasztal, fit-ball, mini ping-pong), ügyességi és sorversenyek, hastánc, nordic walking, fittségi állapotfelmérés, fitnesz-program Katus Attila szakmai vezetésével, tánc-program, szaktanácsadás, előadások, masszázs, színes gyermekprogramok. A sportágak kipróbálása mindenki számára ingyenes. Ezen felül 1300,- Ft/fő nevezési díjért, a rendezvénynap pólójában, a fesztivál versenyrendszerében is részt lehet venni, ahol négy kategóriában díjazzák az első három helyezettet. 
Mikor?
2009. szeptember 6-án
Hol?
Millenáris Parkban (1024 Budapest, Fény u. 20-22.) 10-16 óráig
Bővebb információ: www. masport.hu

2. Nike Budapest Félmaraton – Akik megmérettetésre vágynak

2009. szeptember 6-án immár huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont, melynek szlogenje, „A legyőzhető távolság!” arra utal, hogy a 21097,5 méter teljesítése egyáltalán nem lehetetlen a rendszeresen edző, felkészült futók számára. Az év legnagyobb és legnépszerűbb hazai félmaratoni eseményére a magyar nevezők mellett sok külföldi résztvevő is rajthoz áll. A versenyközpontnak a Városliget ad otthont, a résztvevők pedig a főváros legszebb részein futnak majd keresztül. A félmaratoni verseny útvonala például a Hősök terén, az Andrássy úton keresztül, a Roosevelt tér érintésével át a Lánchídon, valamint a Parlament mellett a Duna-parton halad, ahonnan látható a Budai Vár gyönyörű látképe is. Így a futók nemcsak sportolhatnak, de a főváros nevezetességeiben is gyönyörködhetnek. Az útvonalon szurkolók és zenekarok gondoskodnak arról, hogy a félmaratonisták könnyedén átlendüljenek a holtponton.
Mikor?
2009. szeptember 6., 10.00 óra
Hol?
Budapesten, a Városligetben
Bővebb információ: http://www.futanet.hu/

3. Királylányok Budapesten – Kultúra rajongóknak

A Barcelonában 2009. május 7 – augusztus 2. között megrendezett, nagy sikert aratott kiállítás, mely minden eddigi látogatórekordot megdöntött, Budapesten is kiemelt érdeklődésre tarthat számot. A „Királylányok messzi földről – Magyarország és Katalónia a középkorban” című nemzetközi anyagot bemutató katalán-magyar tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban 2009. szeptember 5-től november 29-ig lesz látogatható. Magyarország és a nyugati Mediterráneum között napjainkig ritkák és esetlegesek a kapcsolatok. A két térség népei egymás múltjáról, jelenéről, kultúrájáról rendkívül keveset tudnak, annak ellenére, hogy jelenleg ugyanazon közös európai politikai és kulturális egység tagjai. A tárlaton kiemelkedő műtárgyak és modern multimédiás eszközök felhasználásával mutatják be a két ország létrejöttét, a köztük fennállott – többnyire dinasztikus – kapcsolatokat, valamint azokat a főbb sajátosságokat, amelyek a két nép gazdaságát, társadalmát, kultúráját jellemezték. Mindez segíthet a mai kor emberének eligazodnia abban, hogy megértse: E két, egymástól távoli terület népei nagyjából ugyanabban az időben miféle alapokról indulva, milyen változásokon keresztül jutottak el a mai valóságig!
Mikor?
2009. szeptember 5-től – november 29-ig
Hol?
Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban
Bővebb információ: www.kiralylanyok.hu

4. Mad Girl szeminárim – Tanulj önvédelmet profiktól! 

Támadás esetén egy nő sokkal többet tehet mint gondolnád! A “Mad Girl” program egyszerre hatékony és könnyed. Segítségével megnövelheted önbizalmad és magabiztosságodat, és megismerhetsz tipikus női vészhelyzeteket, illetve ezek hatékony megoldását. Egy nő ne legyen áldozat, készüljön fel testileg és lelkileg, hogy meg tudja védeni magát erőszakos támadókkal szemben, minden váratlan helyzetben. Ehhez a megfelelő technikák ismerete mellett még fontosabb a mentális felkészülés, a pánikreakciók elkerülése és a szükséges funkcionális állóképesség megszerzése. Ez a rendszer immár Magyarországon is elérhető! Az alapító Bill Wolfe vezetésével a hétvégén bemutatjákk a Modern Defendo speciális női programját, a Mad Girl-t. A Mad Girl az önvédelmen belül speciálisan a nőket érő támadásokkal, ezek leggyakoribb típusaival, a stressz és félelem hatásaival, a legfontosabb taktikai megfontolásokkal foglalkozik. A Modern Defendo következő, nőknek megrendezendő Mad Girl szemináriumát 2009. szeptember 5-6-án (szombat – vasárnap) tartják. A szeminárium során a résztvevők gyakorlati és elméleti képzést kapnak az utcai támadásokról, különös tekintettel a nőket érintő veszélyes helyzetekről.
Mikor?
2009. szeptember 5-6 (szombat-vasárnap)
Hol?
Modern Defendo Intézetben: Budapest, VI., Eötvös u. 11/a
Bővebb információ:
www.defendohungary.com, részvételi díj: 29.000 Ft/2 nap

 

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X