Főoldal > EGÉSZSÉG > A csokoládé és a víz is tompítja a fájdalmat!

A csokoládé és a víz is tompítja a fájdalmat!

csokoládéegészségfájdalomcsillapításvíz
0

Írta:

A kutatók csokoládét vagy vizet adtak a kísérleti patkányoknak, amikor azok felkapcsolták a ketrecükben lévő izzólámpát. A forró lámpa hatására a rágcsálók evés és ivás előtti állapotukban azonnal elkapták lábukat, ám csokievés vagy vízivás után tompult a fájdalomreakciójuk. Azt is megfigyelték, hogy ilyenkor tovább ettek az állatok. A vizsgálat eredményét azzal magyarázzák, hogy az evés […]

A kutatók csokoládét vagy vizet adtak a kísérleti patkányoknak, amikor azok felkapcsolták a ketrecükben lévő izzólámpát. A forró lámpa hatására a rágcsálók evés és ivás előtti állapotukban azonnal elkapták lábukat, ám csokievés vagy vízivás után tompult a fájdalomreakciójuk.

Azt is megfigyelték, hogy ilyenkor tovább ettek az állatok. A vizsgálat eredményét azzal magyarázzák, hogy az evés az agynak egy olyan területét ingerli, amely a fájdalom tompításában is szerepet játszik.

A fájdalom tompítása az energiamentes víz hatására is bekövetkezik, ezért a kutatók ezt javasolják nassolás helyett. “Az evés-ivás fájdalomcsillapító, de nincs szükség ehhez cukorra, a víz is tompítja a fájdalmat” – mondta.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X