Főoldal > EGÉSZSÉG > Borzasztó! Egyszerre küzd a mellrák ellen egy amerikai házaspár!

Borzasztó! Egyszerre küzd a mellrák ellen egy amerikai házaspár!

egészségférfimegelőzésmellrák
0

Írta:

Az ohiói Monroe városában élő Mike és Barbara Welsh idén műtéten esett át azután, hogy két külön vizsgálat során diagnosztizálták szervezetükben a rákos elváltozásokat. A 63 éves asszony januárban esett át a műtéten, majd a kemoterápiát követően belekezdett a sugárkezelésekbe.  62 éves férje, akit júliusban műtöttek, a felépülés következő szakaszában valószínűleg szintén kemoterápiás és sugárkezeléseket […]

Az ohiói Monroe városában élő Mike és Barbara Welsh idén műtéten esett át azután, hogy két külön vizsgálat során diagnosztizálták szervezetükben a rákos elváltozásokat. A 63 éves asszony januárban esett át a műtéten, majd a kemoterápiát követően belekezdett a sugárkezelésekbe. 

62 éves férje, akit júliusban műtöttek, a felépülés következő szakaszában valószínűleg szintén kemoterápiás és sugárkezeléseket kap. A férfi mellkasának jobb oldalán módosított radikális masztektómiát hajtottak végre, mely során az emlőn kívül a hónalji nyirokcsomókat is eltávolítják. 

Mike Welsh a saját tapasztalatait elmondva akarja felhívni a férfitársak figyelmét arra, hogy a mellrák nem kizárólag a nőkre jelent veszélyt. “Ha ezzel segíteni tudok tíz, vagy száz emberen, akkor ez már egy jó kezdet” – hangotatta az egykor kőműveseként dolgozó férfi. 

A mellrák még ma is ritkaságnak számít a férfiak körében, évente nagyjából 1900 esetet diagnosztizálnak és mintegy 440-en halnak bele a kórba. 

Welsh először akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nincs rendben vele, mikor az autó biztonsági övének bekapcsolásakor fájdalmat érzett a mellkasában. Mikor pedig a kezeléseit megkezdő felesége rákérdezett az orvosánál, hogy a férfiaknak is lehet-e melldaganatuk, a szakember a middletowni Atrium Egészségügyi Központba küldte a férfit, ahol végül diagnosztizálták a rákos elváltozást.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X