Főoldal > EGÉSZSÉG > Extrém hideggel a narancsbőr ellen?

Extrém hideggel a narancsbőr ellen?

alakformálásegészségnarancsbőr
0

Írta:

Véleményük szerint az, ha  extrém hidegben (mínusz 150 fokos hőmérséklet) tartózkodunk, nem csak a testalkatnak, de a bőrnek is jót tesz. Ha szélsőséget körülmények között legalább 3 percet tartózködsz, mintegy 2000 kalóriától „szabadít meg”,  ráadásul ily módon hatásosan lehet küzdeni a narancsbőr ellen is – mondják a „hűsítő kamra” német tulajdonosai. Hogy az arktiszi körülményeknek köszönhetően karcsúak lehetünk, azt […]

Véleményük szerint az, ha  extrém hidegben (mínusz 150 fokos hőmérséklet) tartózkodunk, nem csak a testalkatnak, de a bőrnek is jót tesz. Ha szélsőséget körülmények között legalább 3 percet tartózködsz, mintegy 2000 kalóriától „szabadít meg”,  ráadásul ily módon hatásosan lehet küzdeni a narancsbőr ellen is – mondják a „hűsítő kamra” német tulajdonosai.

Hogy az arktiszi körülményeknek köszönhetően karcsúak lehetünk, azt sokan kétségbe vonják. A kételkedők között van Sven-David Müller táplálkozáskutató is, aki a következőképpen fogalmaz: „Az igaz, hogy a szervezet hidegben több energiát éget el, mert a testhőmérsékletet állandó hőfokon kell tartani, de nem tartom reálisnak, hogy 3 perc szélsőséges hidegben történő tartózkodással az emberi szervezet 2000 kalóriát égessen el” – mondja a szakember.

Az extrém hideg-terápiát már régóta alkalmazzák a teljesítménysportolóknál és a reumatológiai problémákban szenvedőknél. A terápia lényege, hogy mesterségesen extrém hidegre hűtik le a levegőt, amelyben az érintettek néhány percig tartózkodnak.

Hogyan védekeznek a Hollywood-i sztárok a narancsbőr ellen?
Cameron Diaz:
A szép színésznő minden nap több órát szörfözik, így óránként több mint 600 kalóriát éget el. Fellépés előtt a gyorsdiétára esküszik, ami fejes salátából, káposztából és spenótból áll.
Halle Berry: Halle Berry cukorbeteg, így neki fokozottan figyelnie kell a táplálkozására. Alacsony glikémiás indexű ételeket fogyaszt: sok gyümölcsöt és zöldséget. Rendszeresen jógázik, és imádja a kardio-fitnesz, valamint a testépítés kombinációját.

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X