Főoldal > EGÉSZSÉG > Nincs önbizalmad? Javíts a tartásodon!

Nincs önbizalmad? Javíts a tartásodon!

önbizalomtartásjavítás
0

Írta:

Ha valaki görnyedten ücsörög, nem csak mások szemében, hanem önmaga előtt is kevésbé hat komolynak. Az egyenes tartás ezek szerint erősíti a saját magunkba vetett hitet – erre a meglepő eredményre jutottak ohiói kutatók 71 hallgatón végzett tanulmányuk alapján. A hallgatóknak saját magukat kellett jellemezniük pozitív, illetve negatív tulajdonságok felsorolásával.  A magukat egyenesen tartó személyek […]

Ha valaki görnyedten ücsörög, nem csak mások szemében, hanem önmaga előtt is kevésbé hat komolynak.

Az egyenes tartás ezek szerint erősíti a saját magunkba vetett hitet – erre a meglepő eredményre jutottak ohiói kutatók 71 hallgatón végzett tanulmányuk alapján. A hallgatóknak saját magukat kellett jellemezniük pozitív, illetve negatív tulajdonságok felsorolásával. 

A magukat egyenesen tartó személyek jobban bíztak önértékelésük hitelességében, mint azok a hallgatók, akik görnyedve hajoltak az asztal fölé – tudósított a Die Welt című német lap internetes kiadása a European Journal of Social Psychology című szaklapban megjelent tanulmányra hivatkozva. 

Az egyenes tartású hallgatók attól függetlenül bíztak saját gondolataikban, hogy azok pozitívak vagy negatívak voltak – emelte ki Richard Petty, az Ohiói Egyetem kutatója a vizsgálat eredményei közül.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X