Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 letehetetlen olvasnivaló hűvös novemberi estékre

5 letehetetlen olvasnivaló hűvös novemberi estékre

hideghűvöskönyvolvasmányőszregényszórakozás
0

Írta:

Az esős, ködös őszi estéken legszívesebben ki sem mozdulnál a lakásból, így az étterem, a mozi vagy az éjszakai mulatozás ilyenkor szóba sem jöhet? Készíts egy csésze teát vagy kakaót, kapcsold be a kedvenc meditációs cd-d, és vackolódj be egy puha karosszékedbe – most bemutatjuk az öt legizgalmasabb őszi olvasnivalót! 1. Vass Virág: Vulévu – […]Az esős, ködös őszi estéken legszívesebben ki sem mozdulnál a lakásból, így az étterem, a mozi vagy az éjszakai mulatozás ilyenkor szóba sem jöhet? Készíts egy csésze teát vagy kakaót, kapcsold be a kedvenc meditációs cd-d, és vackolódj be egy puha karosszékedbe – most bemutatjuk az öt legizgalmasabb őszi olvasnivalót!

1. Vass Virág: Vulévu – romantika párizsi módra

A Nők Lapja hajdani újságírójának első könyve szinte azonnal a sikerlisták élére került – ami nem is csoda, hiszen a Vulévu az utóbbi évek talán legjobban sikerült magyar romantikus regénye! Vass Virág hősnője egy harmincas évei elején járó televíziós újságíró, igazi nagyvárosi nő, akiből a főnöke egyik pillanatról a másikra szeretne „képernyős arcot” faragni. Szonja egy többhetes felkészítő tréningen vesz részt, közben pedig egy „különös lovag” is felbukkan az életében: egy titokzatos férfi vázát és virágszirmokat küldd neki, és azt üzeni, hogy csak akkor találkozhatnak, ha a váza teljesen megtelik a szirmokkal. A titkos hódoló azonban mintha csak játszana a lánnyal, így Szonja hamarosan Párizsba utazik. Itt úgy tűnik, végre az igazi szerelem is rátalál – persze a dolgok sosem egészen úgy alakulnak, ahogy azt elképzeljük… Ha szeretnél kiszabadulni a szürke hétköznapokból, egy kis romantikára, netán képzeletbeli utazásra vágysz, akkor merülj el Vass Virág lebilincselő regényében!
Ulpius-ház, 2999 Ft.

2. Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége – szerelem az időn túl

A tudományos-fantasztikus regényeket nem szereted, a romantikus sci-fitől pedig egyenesen kiráz a hideg? Audrey Niffenegger regényét mindennek ellenére érdemes elolvasnod, hiszen a műben az írónő – saját bevallása szerint – a tökéletes házasságról és a sírig tartó összetartozásról akart mintát adni. Henry, főszereplő egy furcsa (nem létező) genetikai betegségben szenved: időről időre más időben, a saját életének más-más szakaszában találja magát (teljesen meztelenül). Így lehetséges, hogy a Clare, a későbbi feleség már hatévesen beleszeret a harmincéves Henrybe, és később is újabb meg újabb életszakaszaikban találkoznak – eközben pedig megpróbálnak normális családi életet élni. A regény érdekessége, hogy két elbeszélője is van, a történetet ugyanis a férj és a feleség tollából egyszerre olvashatjuk. Az időutazó felesége lebilincselően szép, sablonoktól, kliséktől mentes romantikus történet – ajánljuk mindenkinek, aki volt már szerelmes!
Athenaeum 2000 Kiadó, 3490 Ft

0022359_1.jpg ()

3. Bernhard Schlink: A felolvasó – egy történet bűnről és vezeklésről

A német Bernhard Schlink regényének főhőse Michael Berg nevű fiatalember, aki tizenöt éves korában különös viszonyt folytatott egy nála jócskán idősebb nővel, Hanna Schmitz-cel. Bár együttléteik nagyrészt a testiségről szólnak, Michael egy idő után Hanna rendszeres „felolvasójává” válik. A nő azonban hirtelen eltűnik, és Michael csak nyolc évvel később, immár jogászhallgatóként látja viszont Hannát, aki a náci háborús bűnösök perében a vádlottak padján ül. A felolvasó nem elsősorban a szerelemről, sokkal inkább az igazságról és a hazugságról, a bűnről és a feloldozásról is szól. A művel kapcsolatban nehéz határozott igeneket vagy nemeket megfogalmazni, de mindenképpen érdemes elolvasnod, ha kedveled az elgondolkodtató, komoly társadalmi, etikai problémákat feszegető alkotásokat!
Ulpius-ház, 2999 Ft.

4. Monaldi&Sorti: Secretum - izgalmas történelmi krimi ínyenceknek

Monaldi és Sorti olasz történész házaspár nem kevesebbre vállalkozott, mint regénysorozat formájában dolgozzák fel Atto Melani, a Napkirály, XIV. Lajos kémjének történetét. A hét kötetesre tervezett sorozat címei egy latin nyelvű mondatot alkotnak: Imprimatur secretum, veritas mysterium, unicum… A két utolsó könyv címét  a szerzők még nem hozták nyilvánosságra. A könyvsorozat meglepő adalékokkal szolgál a pápák és az uralkodói családok kapcsolatairól és a 17-18. századi történeti események hátterében rejlő, titokzatos összeesküvésekről. A lebilincselő történetek megírásához a szerzők a modern thriller teljes eszköztárát bevetették stílusosan, kifinomultan. Az Imprimatur után itt a Secretum, amelyben az idős apát tizenhét évvel később  visszatér Rómába és fondorlatos cselszövésbe kezd. Izgalmas, fordulatos történelmi krimi izgalmakra vágyóknak.
Nyitott könyvműhely, 4990 Ft

5. Emily Brontë: Üvöltő szelek – klasszikus a javából

A kortárs sikerszerzők mellett a nagy klasszikusokat is szívesen olvasod? Ha a limonádé szerelmi történetek helyett valódi, perzselő érzelmekre vágysz, akkor olvasd el Emily Brontë világhírű regényét, az Üvöltő szeleket! A történet az Earnshaw család yorkshire-i birtokán, a Szelesdombon (az angol eredeti címe, a Wuthering Heights a birtokra utal) játszódik, itt szeret egymásba az utcagyerekből családtaggá fogadott Heathcliff és Catherine Earnshaw  mindent elsöprő, végzetes szerelemmel. Heathcliff sosem képes megbocsátani Catherine-nek, hogy a szomszéd földesúrhoz, Edgar Lintonhoz megy feleségül, ezért őrült bosszújában elcsábítja Edgar húgát, majd a lánytól született fiúgyermekéhez kényszeríti Catherine és Edgar lányát, a kis Cathy-t. A szenvedélyeket felkorbácsoló lápi szél pedig állandóan fúj… Ha szereted a misztikus szerelmi történeteket, akkor az Üvöltő szeleket semmiképpen ne hagyd ki!
Ulpius-ház, 2999 Ft

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X