Főoldal > EGÉSZSÉG > Így előzd meg a H1N1-et! – videóval

Így előzd meg a H1N1-et! – videóval

H1N1vírus
0

Írta:

A megfelelő kézmosás gyakori, meleg folyóvízzel és szappannal történik, amely legalább 20 másodpercig tart. Különösen fontos kezet mosni köhögés, tüsszentés, orrfújás és a zsebkendő kidobása után. A kéz törlése, szárítása történhet eldobható papírtörlővel, illetve légszárítással. A textil törülköző lehetőleg a sajátod legyen.  Köhögéskor vagy tüsszentéskor nagyon fontos, hogy a zsebkendőt mindig tartsd az orrod és a szád […]

A megfelelő kézmosás gyakori, meleg folyóvízzel és szappannal történik, amely legalább 20 másodpercig tart. Különösen fontos kezet mosni köhögés, tüsszentés, orrfújás és a zsebkendő kidobása után. A kéz törlése, szárítása történhet eldobható papírtörlővel, illetve légszárítással. A textil törülköző lehetőleg a sajátod legyen. 

Köhögéskor vagy tüsszentéskor nagyon fontos, hogy a zsebkendőt mindig tartsd az orrod és a szád elé. Ez meggátolja, hogy az influenza vírusa szétszóródjon a levegőben, mást is megfertőzve ezzel. A célra az eldobható papírzsebkendő javasolt, amelyet használat után zárt szemetesbe kell dobni, hiszen a kórokozók a zsebkendőben még néhány óráig életképesek maradnak.

Videónkból még többet megtudhatsz a vírus terjedéséről:

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X