Főoldal > EGÉSZSÉG > Őrület! Veszélyben a férfiasság a házi munka miatt?

Őrület! Veszélyben a férfiasság a házi munka miatt?

egészségférfiterméketlenség
0

Írta:

Az olyan háztartási gépek, mint a hűtőszekrény, porszívó vagy mikrohullámú sütő elektromágneses teret képez, amely komoly veszélyt jelenthet a spermakép minőségére. A kutatók 148 spermadonor spermaképét vizsgálták meg, akik huzamosabb ideig olyan elektromágneses sugárzásnak voltak alávetve, mint amilyen a mindennapokban éri őket. A vizsgálatban résztvevő férfiak felénél a magas sugárzás miatt jelentősen romlott a spermakép, […]

Az olyan háztartási gépek, mint a hűtőszekrény, porszívó vagy mikrohullámú sütő elektromágneses teret képez, amely komoly veszélyt jelenthet a spermakép minőségére. A kutatók 148 spermadonor spermaképét vizsgálták meg, akik huzamosabb ideig olyan elektromágneses sugárzásnak voltak alávetve, mint amilyen a mindennapokban éri őket.

A vizsgálatban résztvevő férfiak felénél a magas sugárzás miatt jelentősen romlott a spermakép, ami azt jelenti, hogy a spermiumok száma, alakja, mozgékonysága is negatív irányba változott.

A tanulmány vezetője Dr. De-Kun Li közölte, hogy ez az első olyan tanulmány, ahol a férfiak nemzőképességét vizsgálták az elektromos eszközök összefüggésében. Korábbi kutatásaik csak azt vizsgálták, hogy az alkoholfogyasztás, a drog, a dohányzás és bizonyos ételek fogyasztása milyen hatással van a férfi hímivarsejtek minőségére.

A kutatók azt tanácsolják a gyermeket tervező pároknak, hogy lehetőség szerint a férfiak kerüljék az elektromos kütyük rendszeres használatát.

Azt azonban jó tudni, hogy a srágarépa festékanyaga a porfirin viszont jótékony hatással van a spermiumok képződésére és a szexuális hormonszintre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X