Főoldal > EGÉSZSÉG > Az antidepresszánsok növelhetik a nőknél a szélütés kockázatát

Az antidepresszánsok növelhetik a nőknél a szélütés kockázatát

antidepresszánsegészségszélütés
0

Írta:

A Egyesült Államokban 136 293, 50 és 79 év közötti nő egészségi állapotát követték nyomon átlagosan hat évig. Ebben a körben az antidepresszánst szedők 45 százalékkal nagyobb valószínűséggel kaptak szélütést, mint azok, akik nem használtak ilyen szert. Az antidepresszánst szedők közül ráadásul 32 százalékkal többen haltak meg bármely okból a tanulmány ideje alatt – közölték […]

A Egyesült Államokban 136 293, 50 és 79 év közötti nő egészségi állapotát követték nyomon átlagosan hat évig. Ebben a körben az antidepresszánst szedők 45 százalékkal nagyobb valószínűséggel kaptak szélütést, mint azok, akik nem használtak ilyen szert.

Az antidepresszánst szedők közül ráadásul 32 százalékkal többen haltak meg bármely okból a tanulmány ideje alatt – közölték a kutatók az Archives of Internal Medicine című szaklapban.

A szélütés abszolút aránya nem magas, még az antidepresszánst szedő nőknél is csak egy a kétszázból évente, a gyógyszerek használatánál azonban mindig mérlegelni kell az előnyöket és a kockázatokat – hangsúlyozták a szerzők.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X