Főoldal > EGÉSZSÉG > Ég és könnyezik? A szemed bánja!

Ég és könnyezik? A szemed bánja!

egészségkönnyezésszemszemszárazság
0

Írta:

A szemkönnyezés, a szúró, égető érzés a szemszárazság tipikus tünetei. Kiváltó oka lehet a hosszú ideig tartó képernyő előtti munka, a kontaktlencsék nem megfelelő használata, a dohányfüst vagy a száraz levegő. Ha abban a helyiségben, ahol sokat tartózkodsz, túl száraz a levegő, akkor a szem nem képes elég mennyiségű folyadékot termelni – ennek egyenes következménye lesz […]

A szemkönnyezés, a szúró, égető érzés a szemszárazság tipikus tünetei. Kiváltó oka lehet a hosszú ideig tartó képernyő előtti munka, a kontaktlencsék nem megfelelő használata, a dohányfüst vagy a száraz levegő.

Ha abban a helyiségben, ahol sokat tartózkodsz, túl száraz a levegő, akkor a szem nem képes elég mennyiségű folyadékot termelni – ennek egyenes következménye lesz a piros, fájó szem, amely télen, a túlfűtött helyiségben még fokozottabban jelentkezhet.

Ha hosszabb ideig nem törődsz a szempanaszaiddal, akkor azok előbb-utóbb komolyabb szemgyulladást is okozhatnak. Ha a problémád komolyra fordul, keress fel szemszakorvost. Ma már kaphatók olyan hatékony szemszárazság elleni készítmények, amelyekkel orvosolhatod a problémát, de mielőtt alkalmaznád őket, konzultálj szakemberrel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X