Főoldal > EGÉSZSÉG > Elképesztő! Gondolatai irányítják a művégtagot!

Elképesztő! Gondolatai irányítják a művégtagot!

egészségművégtag
0

Írta:

A 21 éves fiú olyan XXI. századi high-tech művégtagot kapott, amelyet a gondolatai irányítanak. Kandlbauer gyakorlatilag úgy tudja használni a kezét, mintha eredeti lenne. Képes vele saját magát ellátni és olyan apró, finom motorikus mozgásokat végezni, mint egy könyv kinyitása vagy egy pohár víz megfogása. Az orvosokból álló csapat hosszú műtétek során az ép idegvégződésekhez csatlakoztatta […]

A 21 éves fiú olyan XXI. századi high-tech művégtagot kapott, amelyet a gondolatai irányítanak. Kandlbauer gyakorlatilag úgy tudja használni a kezét, mintha eredeti lenne. Képes vele saját magát ellátni és olyan apró, finom motorikus mozgásokat végezni, mint egy könyv kinyitása vagy egy pohár víz megfogása.

Az orvosokból álló csapat hosszú műtétek során az ép idegvégződésekhez csatlakoztatta a művégtag érzékelőit. A kéz úgy működik, hogy az agy által gerjesztett elektromos impulzusok eljutnak a robotkézbe, ott a szenzorok feldolgozzák és átalakítják a jeleket, amelyek aztán működésbe hozzák a végtagot felépítő motorokat.

Az osztrák férfi az első a világon, aki „gondolkodni képes” művégtaggal élhet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X