Főoldal > EGÉSZSÉG > Szenzáció! Itt a HIV elleni tabletta?

Szenzáció! Itt a HIV elleni tabletta?

AIDSegészségHIVtabletta
0

Írta:

AIDS-kutatók nagyon közel állnak a HIV-elleni készítmény piacra dobásához. Egy 19 000 fős kutatásból kiderült, hogy a tenofovir és az emtricitabine hatóanyagú készítmény megnyugtató védelmet jelent a vírusfertőzéssel szemben. Ezek az antivirális hatóanyagok jelentősen csökkenthetik a HIV- fertőzés terjedését azokon a  területeken – pl. genitáliák környéke -, ahol erre a legnagyobb veszély mutatkozik. Ezt a […]

AIDS-kutatók nagyon közel állnak a HIV-elleni készítmény piacra dobásához. Egy 19 000 fős kutatásból kiderült, hogy a tenofovir és az emtricitabine hatóanyagú készítmény megnyugtató védelmet jelent a vírusfertőzéssel szemben. Ezek az antivirális hatóanyagok jelentősen csökkenthetik a HIV- fertőzés terjedését azokon a  területeken – pl. genitáliák környéke -, ahol erre a legnagyobb veszély mutatkozik.

Ezt a megelőző óvintézkedést a szakemberek főleg olyan személyeknek ajánlják, akik különösen veszélyeztetettek. Ebbe a körbe tartoznak a prostituáltak és a melegek. A kutatók szerint azoknak a pároknak is ajánlják majd a készítményt, akik gyermeket szeretnének, de a pár egyik tagja HIV-fertőzött.

A tudósok a közeljövőben fogják nyilvánosságra hozni vizsgálataik összes eredményét.

Természetesen ez a készítmény sem nyújt teljes védelmet, ahogy ezt Dr. Stefan Reuter német professzor hangsúlyozta. A szexuális együttlét alkalmával alkalmazott gumióvszerről ezután sem érdemes lemondani.

A készítmény nem fog védelmet nyújtani más szexuális úton terjedő betegségek ellen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X