Főoldal > EGÉSZSÉG > A 2009. év legnagyobb orvosi szenzációi

A 2009. év legnagyobb orvosi szenzációi

egészségorvosi szenzáció
0

Írta:

1. 18 kilogrammos tumor Berlini orvosok egy 35 éves női páciens medencéjéből egy 18 kilogrammos tumort távolítottak el. Az operáció után a három gyermekes családanya 37 kg volt, és csak további öt műtét után térhetett haza. 2. Agydaganat eltávolítása az orron keresztül Német idegsebészek egy 2 centiméteres agydaganatot távolítottak el az orrnyíláson keresztül. A beavatkozás másfél […]

1. 18 kilogrammos tumor

Berlini orvosok egy 35 éves női páciens medencéjéből egy 18 kilogrammos tumort távolítottak el. Az operáció után a három gyermekes családanya 37 kg volt, és csak további öt műtét után térhetett haza.

2. Agydaganat eltávolítása az orron keresztül

Német idegsebészek egy 2 centiméteres agydaganatot távolítottak el az orrnyíláson keresztül. A beavatkozás másfél órán át tartott, de heg nem keletkezett. Az érintett 5 napig feküdt a kórházban.

3. Kisbaba született mellrákot hajlamosító gén nélkül

Angol orvosok összehangolt munkájával megszületett a világ első olyan kisbabája, amely nem rendelkezik a mellrákot hajlamosító génállománnyal.

4. Kéntartalmú injekció merevedési zavar ellen

Urológus kutatók olyan kéntartalmú injekciót találtak fel, amely segít a merevedési zavarral küzdő férfiakon. Egyetlen hátránya, hogy igen kellemetlen illatú, és közvetlenül a péniszbe kell bejuttatni.

5. Pajzsmirigy eltávolítás – másképp 

Német orvosok egy páciensnél a pajzsmirigyét szájon át történő beavatkozással távolították el. A műtét rendben lezajlott, az érintett a műt követő második napon már el is hagyhatta a kórházat.

6. Spermium előállítása mesterségesen

A Newcastle egyetem orvosai a Stem Cell intézettel (NEXCI) együttműködve emberi őssejtekből mesterséges spermát állítottak elő.

7. Fogak sejtekből

Tokiói orvosok genetikailag befolyásolt sejtekből olyan egérfogakat fejlesztettek ki, amelyek olyan fehérek és kemények, mint az igazi fogak. A kifejlesztett fogak rendelkeznek vérerekkel és ideggel is.

$beszur$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X