Főoldal > EGÉSZSÉG > A ginkgo biloba nem lassítja a szellemi hanyatlást!

A ginkgo biloba nem lassítja a szellemi hanyatlást!

agyi tevékenységegészségginko
0

Írta:

A Pittsburghi Egyetem kutatóinak nyolc éven át tartó követéses vizsgálatában részt vevő 3069 ember egyik fele napi rendszerességgel szedett ginkgót, másik fele placebót kapott. A kiválasztás véletlenszerű volt, az adatokat gyűjtő orvosok sem tudták, hogy ki melyik csoportba tartozik. A tanulmányhoz 72-től 96 éves korig toboroztak önkénteseket az Egyesült Államok keleti részéből. Azok, akik hatóanyag-tartalmú […]

A Pittsburghi Egyetem kutatóinak nyolc éven át tartó követéses vizsgálatában részt vevő 3069 ember egyik fele napi rendszerességgel szedett ginkgót, másik fele placebót kapott. A kiválasztás véletlenszerű volt, az adatokat gyűjtő orvosok sem tudták, hogy ki melyik csoportba tartozik.

A tanulmányhoz 72-től 96 éves korig toboroztak önkénteseket az Egyesült Államok keleti részéből. Azok, akik hatóanyag-tartalmú tablettát kaptak, naponta kétszer 120 milligramm ginkgokivonatot szedtek. Az emberek szellemi állapotát a tanulmány ideje alatt, 2000 és 2008 között hat amerikai akadémiai orvosi központban mérték fel.

Az adatok elemzésekor a kutatók nem találtak összefüggést a ginkgo biloba szedése és a szellemi hanyatlást jelző tünetek változása, például az emlékezetromlás, a figyelem zavara vagy a nyelvi készségek rosszabbodása között. Holott, amint a tanulmány szerzői írják:
“Az Egyesült Államokban és Európában is a ginkgo biloba talán a leggyakrabban alkalmazott gyógynövény az életkorral járó szellemi hanyatlás megelőzésére”.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X