Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb immunerősítő tippek a szakértőtől

A legjobb immunerősítő tippek a szakértőtől

egészségimmunrendszerinfluenzamegfázás
0

Írta:

Most bizonyára az jut eszedbe: „Hazafelé veszek is egy multivitamint a patikában….” Mielőtt azon kezdenéd törni a fejed, hogy melyik a legjobb vitamin készítmény, olvasd el ez a kis hasznos összefoglalót, amelyet dr. Borbényi Erika, orvos és életmód tanácsadó állított össze számodra! „Talán egyszerűbbnek tűnik mindenki számára, ha zöldségek vagy gyümölcsök helyett vesz valamilyen vitaminkészítményt […]

Most bizonyára az jut eszedbe: „Hazafelé veszek is egy multivitamint a patikában….” Mielőtt azon kezdenéd törni a fejed, hogy melyik a legjobb vitamin készítmény, olvasd el ez a kis hasznos összefoglalót, amelyet dr. Borbényi Erika, orvos és életmód tanácsadó állított össze számodra!

„Talán egyszerűbbnek tűnik mindenki számára, ha zöldségek vagy gyümölcsök helyett vesz valamilyen vitaminkészítményt a patikában. Általában ezt is csak akkor tesszük meg, ha már érezzük magunkon a betegség tüneteit, közeledik az influenzajárvány, vagy ha fáradtak és kicsit ingerlékenyek vagyunk. Ezzel már sajnos csupán a tüneteket enyhítjük, de szervezetünk ellenálló képességét nem fokozzuk. Törekedjünk tehát arra, hogy a szükséges vitaminokat szerves vitaminok formájában, egészséges táplálkozással, folyamatosan juttassuk a szervezetünkbe” – mondta a doktornő.

A vitaminok hiánya, de túlzott mértékű fogyasztása is okozhat kellemetlen tüneteket: ha a szintetikus vitaminokat nagy mennyiségben, vagy túl hosszú ideig szeded, túladagolásos tünetek léphetnek fel. Nem beszélve arról, hogy csekélyebb mértékben tartalmaznak a szervezet számára hasznos tápanyagot, mint a természetes vitaminok, így célszerű a tabletták helyett inkább gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Szervezeted a leghatásosabban és a leggyorsabban a friss levekben található vitaminokat tudja feldolgozni: amellett, hogy vitaminban gazdag, rengeteg más, hasznos tápanyagot is tartalmaz. Ha rendszeresen és tartósan iszol frissen facsart gyümölcs vagy frissen préselt zöldségleveket, biztos lehetsz benne, hogy szervezeted számára biztosítod a szükséges vitaminbevitelt. Ha igazán biztosra akarsz menni, fogyassz saját készítésű leveket, mivel a legtöbb boltban kapható gyümölcslé kevésbé értékes sűrítményből készül, ízesítőt és színezékeket tartalmaz.

A szervezet számára egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin, amelynek az influenzás időszakban még nagyobb szerepe van. A legtöbb C-vitamint a csipkebogyó tartalmazza, de nagy számban megtalálható a citrusfélékben, az eperben, a paprikában, fekete ribizliben, brokkoliban és a télen közkedvelt savanyú káposztában is. Ha például a teádba citromlé helyett citromot csepegtetsz, máris gondoskodtál a C-vitamin bevételről, nyáron pedig nincs is kellemesebb hűsítő az otthon elkészített finom limonádénál. Ha pedig barátaidat várod vendégégbe, chips helyett vendégeld meg őket friss gyümölcssalátával!

„A hideg téli estéken jól esik egy finom, ízletes csipkebogyótea. A friss savanyú káposzta magában, de akár egy szelet (teljes kiőrlésű) kenyérrel fogyasztva is kiváló. Lehetőlég télen-nyáron legyen otthon friss gyümölcs, de kellemes csemege lehet a nyáron eltett finom földieper is, a frissen facsart narancslé, pedig egy igazi vitaminbomba. Fogyaszd rendszeresen, így őrizd meg egészséged és válj ellenállóvá a mindennapi kihívásokkal szemben” – tette hozzá a doktornő.

Forrás: A Napsugár Életház sajtóközleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X