Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb újévi fogadalmak 2010-re

A legjobb újévi fogadalmak 2010-re

2010egészségfogadalommozgássprtújév
0

Írta:

Az újévben rendszeresen nekiugrasz a fogyókúrának, de a szigorú diétát csak néhány hétig tudod tartani? Ilyenkor azt is megfogadod, hogy elkezdesz sportolni, és hogy sokkal kedvesebben viselkedsz majd a barátaiddal és a családoddal is? Talán nem is benned, hanem az elvárásaidban van a hiba akkor, ha hosszabb távon nem tudod tartani magad az újévi fogadalmaidhoz. […]

Az újévben rendszeresen nekiugrasz a fogyókúrának, de a szigorú diétát csak néhány hétig tudod tartani? Ilyenkor azt is megfogadod, hogy elkezdesz sportolni, és hogy sokkal kedvesebben viselkedsz majd a barátaiddal és a családoddal is? Talán nem is benned, hanem az elvárásaidban van a hiba akkor, ha hosszabb távon nem tudod tartani magad az újévi fogadalmaidhoz. Most bemutatjuk a 4 legjobb fogadalmat a 2010-es évre!

Olyan sportot választok, ami illik hozzám!

Január első heteiben mindig szorgalmasan rovod a köröket a környélbeli utcákban, néhány hét alatt azonban alábbhagy a lelkesedésed? Újra és újra beiratkozol aerobic-edzésekre, de mindig azt érzed, hogy ez nem a neked való mozgásforma? Ne hagyd, hogy a divat vagy a kényszerűség határozza meg, hogy milyen sportot választasz – találd meg a leginkább hozzád illő mozgásformát! Ha a test és a lélek harmóniájára törekszel, akkor próbálj ki valamilyen keleti küzdősportot, ha legszívesebben minden idődet a szabadban töltenéd, akkor lovagolj, ha pedig a zene a mindened, akkor iratkozz be egy tánciskolába!

0023135_1.jpg ()

Nem aggódom a pasik miatt!

Ebben az évben szinte csak félresikerült randijaid és tiszavirág-életű kapcsolataid voltak? Egész évben azon rágódtál, vajon mi lehet a baj veled, és már önbizalmad sincs? Az idei évben próbálj meg kevesebbet rágódni a pasi-témán, még akkor is, ha úgy érzed, hogy már időtlen idők óta szingli vagy! 2010-ben koncentrálj a pasiknál is fontosabb dolgokra: találj új hobbikat, barátokat, utazz, tanulj nyelveket vagy egyszerűen csak élvezd az életet. Ha jól érzed magad a bőrödben, meglátod, hogy a pasikat is hamarabb bevonzod majd!

Sokkal türelmesebb leszek!

Ugye a tavalyi évben veled is sokszor előfordult, hogy pont azokkal az emberekkel viselkedtél ingerülten, akik a legkevésbé érdemelték meg? A 2010-es évet nevezd ki a türelem évének, és próbálj a családoddal, a barátaiddal és a munkatársaiddal is sokkal megértőbb lenni! A türelemhez természetesen a tolerancia is hozzátartozik. Ne feledd, hogy nem vagyunk egyformák – ha azt akarod, hogy olyannak fogadjanak el, amilyen vagy, akkor neked is nyitottnak kell lenned a különbségekre!

Többet törődök magammal!

Az, hogy többet foglalkozol magaddal, most az egyszer ne (csak) azt jelentse, hogy minden nap félórával tovább szépítkezel a tükör előtt! Törekedj arra, hogy kívül és belül is minden rendben legyen veled: figyelj oda, hogy mit és mennyit eszel, mozogj rendszeresen, és próbáld megtalálni a helyed a világban! Ebben az évben ne félj a változásoktól sem! Ha úgy érzed, hogy a munkád nem hozza meg a várt elismerést, vagy kipróbálnál valami olyasmit, amit eddig nem mertél, akkor ne fogd vissza magad! Akár takarékosságra, akár sok munkára van szükség a céljaid eléréséhez, légy nagyon kitartó, és ne hagyd semmivé foszlani az álmaidat!

+ 1 tipp: Újévi fogadalom – nem csak januárra

Bár az új év kezdete hagyományosan a nagy fogadkozások ideje, ne add fel akkor sem, ha valamiért nem tudod tartani magad az eredeti célkitűzésedhez! Nem kell végleg lemondanod a fogyókúráról csak azért, mert néha-néha elcsábulsz egy-egy péksüteményre, és nem érdemes abbahagynod a sportolást sem azért, mert az első pár alkalommal úgy érzed, hogy neked „ez úgyse fog menni”. Légy kitartó, de a fogadalmak terén próbálj rugalmas maradni: ha valami nagyon nem megy, akkor ésszerűsítsd a szabályokat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X