Főoldal > EGÉSZSÉG > Alig hatnak az antidepresszánsok az enyhébb eseteknél

Alig hatnak az antidepresszánsok az enyhébb eseteknél

antidepresszánsokdepresszióegészség
0

Írta:

A tanulmányban hat korábbi vizsgálat adatait összegezték, amelyek 718 emberre terjedtek ki.Jay Fournier, a Pennsylvaniai Egyetem munkatársa kutatócsoportjával úgy találta, hogy az antidepresszáns szerek hatékonysága jelentősen függött a páciensek tüneteinek súlyosságától. Megállapították, hogy az enyhe, közepes vagy ennél még súlyosabb depresszióval élőknél nem volt jobb a gyógyszerek hatása, mint a placebóké, az igen komoly tünetektől […]

A tanulmányban hat korábbi vizsgálat adatait összegezték, amelyek 718 emberre terjedtek ki.
Jay Fournier, a Pennsylvaniai Egyetem munkatársa kutatócsoportjával úgy találta, hogy az antidepresszáns szerek hatékonysága jelentősen függött a páciensek tüneteinek súlyosságától.

Megállapították, hogy az enyhe, közepes vagy ennél még súlyosabb depresszióval élőknél nem volt jobb a gyógyszerek hatása, mint a placebóké, az igen komoly tünetektől szenvedő pácienseknél azonban jelentősnek bizonyult. 

A tanulmány szerzői szerint a klinikai gyakorlatban a páciensek többsége már az alatt a szint alatt kap antidepresszánst, amelynél a mostani elemzés valóban hatékonynak találta használatukat.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X