Főoldal > EGÉSZSÉG > Forradalmi módszer a vakság gyógyítására!

Forradalmi módszer a vakság gyógyítására!

egészségszemvakság
0

Írta:

A mikrochip atyja, Eberhart Zrenner, a tübingeni Szemészeti Intézet igazgatója magas kitüntetésben részesült. Egy szemészekből álló orvoscsapat egy vak páciens retinája alá egy olyan mikrochipet ültetett, amely lehetővé tette, hogy a sérült szem visszanyerje látóképességét. A beavatkozás kereken négy órát vett igénybe. A műtét utáni felépülést követően a páciens felismerte a tárgyakat, sőt a betűket […]

A mikrochip atyja, Eberhart Zrenner, a tübingeni Szemészeti Intézet igazgatója magas kitüntetésben részesült. Egy szemészekből álló orvoscsapat egy vak páciens retinája alá egy olyan mikrochipet ültetett, amely lehetővé tette, hogy a sérült szem visszanyerje látóképességét. A beavatkozás kereken négy órát vett igénybe. A műtét utáni felépülést követően a páciens felismerte a tárgyakat, sőt a betűket is, így olvasni is tudott.

A látóképességet életre keltő implantátum óriási áttörést jelent a szemészetben, és a látássérültek kezelésében.

Az apró orvosi segédeszköz 1500 fotocellával rendelkezik, amelyek egy háromszor három milliméteres mikro-chipbe vannak beépítve. Az eddigi ismeretek szerint a szervezet jól reagál a beültetett chipre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X