Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem befolyásolja a fülzúgást a koffein

Nem befolyásolja a fülzúgást a koffein

egészségfülzúgáskoffein
0

Írta:

Az International Journal of Audiology című szaklap januári számában megjelent tanulmány szerzői kis létszámú, 66 fős vizsgálatban tesztelték a koffeinfogyasztás összefüggését a fülzúgással. A fülzúgásra panaszkodó páciensek sokszor kapják orvosuktól azt a tanácsot, hogy mondjanak le a koffeint tartalmazó italokról, így a kávéról, teáról, üdítőkről. A vizsgálatban részt vevő önkéntesek legalább napi 150 milligramm koffeint […]

Az International Journal of Audiology című szaklap januári számában megjelent tanulmány szerzői kis létszámú, 66 fős vizsgálatban tesztelték a koffeinfogyasztás összefüggését a fülzúgással.

A fülzúgásra panaszkodó páciensek sokszor kapják orvosuktól azt a tanácsot, hogy mondjanak le a koffeint tartalmazó italokról, így a kávéról, teáról, üdítőkről. A vizsgálatban részt vevő önkéntesek legalább napi 150 milligramm koffeint fogyasztottak, ez három adag átlagos presszókávénak felel meg.

A csoport egyik felénél a 30 napos vizsgálatban fokozatosan csökkentették italuk koffeintartalmát, másik felénél először megvonták, majd fokozatosan növelték. Az önkéntesek természetesen nem tudták, melyik csoportba tartoznak. A Bristoli Egyetem kutatói megállapították, hogy a páciensek fülzúgását nem befolyásolta a magukhoz vett koffein mennyisége. A koffeinmegvonás ráadásul fejfájást, hányingert, ingerlékenységet okozott rövid távon.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X