Főoldal > EGÉSZSÉG > Orvosi szenzáció! Itt a világ legkisebb kamerája!

Orvosi szenzáció! Itt a világ legkisebb kamerája!

egészségemberi szervekorvosi kamera
0

Írta:

A kamera csupán 1,2 mm átmérőjű, kisebb mint egy gombostű feje. Az orvosi minikamerát izraeli orvos-technikusok fejlesztették ki. Segítségével a szakorvosok az eddiginél is alaposabban tanulmányozhatják az emberi szervek működését, és valóságos belső „utazást” tehetnek az egész emberi szervezetben. Óriási eredmény, hogy a kamera segítségével például megfigyelhetővé válik, hogyan zajlik a szívben a vércsere. De […]

A kamera csupán 1,2 mm átmérőjű, kisebb mint egy gombostű feje. Az orvosi minikamerát izraeli orvos-technikusok fejlesztették ki. Segítségével a szakorvosok az eddiginél is alaposabban tanulmányozhatják az emberi szervek működését, és valóságos belső „utazást” tehetnek az egész emberi szervezetben. Óriási eredmény, hogy a kamera segítségével például megfigyelhetővé válik, hogyan zajlik a szívben a vércsere.

De az orvosi kamera az orvostudomány számos területén is alkalmazható lesz: az orvosok műtéti beavatkozásoknál is használhatják, és a kis eszköz megkönnyíti a diagnosztizálást is.

A feltalálók úgy tervezik, hogy a világ legkisebb kamerája 2010 nyarán kerül majd forgalomba, de az áráról még nem nyilatkoztak.

$beszur$

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X