Főoldal > EGÉSZSÉG > Sikeresebb az elsőszülött gyermek?

Sikeresebb az elsőszülött gyermek?

elsőszülöttgénkutatástestvér
0

Írta:

Dr. Rahel Dreyer véleménye szerint mind a születési sorrend, mind pedig a testvérek közötti korkülönbség komolyan befolyásolja a testvérek személyiségének fejlődését. A kutatók szerint sok szülő az elsőszülött gyermektől általában komolyabb teljesítményeket vár el, mint a fiatalabb testvérektől. Az apa és az anya gyakran a fiataltól várja el, hogy megvalósítsa azt az életcélt, amire a szülőnek esetleg nem volt lehetősége. Így […]

Dr. Rahel Dreyer véleménye szerint mind a születési sorrend, mind pedig a testvérek közötti korkülönbség komolyan befolyásolja a testvérek személyiségének fejlődését.

A kutatók szerint sok szülő az elsőszülött gyermektől általában komolyabb teljesítményeket vár el, mint a fiatalabb testvérektől. Az apa és az anya gyakran a fiataltól várja el, hogy megvalósítsa azt az életcélt, amire a szülőnek esetleg nem volt lehetősége. Így a gyermek számos élethelyzettel már meglehetősen korán megismerkedik, tapasztalatokat gyűjt, és kialakul nála egyfajta becsvágy, amelyet később a tanulmányai során és a munkahelyein is előnyösen kamatoztathat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X