Főoldal > EGÉSZSÉG > Csecsemőkorban érdemes kezdeni az elhízás megelőzését

Csecsemőkorban érdemes kezdeni az elhízás megelőzését

diétaelhízásfogyókúratúlsúly
0

Írta:

A Clinical Pediatrics című szaklapban ismertetett tanulmányban 480 két és húsz év közötti gyerek és fiatal egészségügyi adatait tekintették át. Közülük 184-et találtak elhízottnak. A kutatók szerint az átlagos életkor, amikor ezek a gyerekek túlsúlyossá váltak, 22 hónap volt. A későbbi kövér gyerekek és tinédzserek negyede már 5 hónapos kora előtt túlsúlyos volt, fele 24 […]

A Clinical Pediatrics című szaklapban ismertetett tanulmányban 480 két és húsz év közötti gyerek és fiatal egészségügyi adatait tekintették át. Közülük 184-et találtak elhízottnak.

A kutatók szerint az átlagos életkor, amikor ezek a gyerekek túlsúlyossá váltak, 22 hónap volt. A későbbi kövér gyerekek és tinédzserek negyede már 5 hónapos kora előtt túlsúlyos volt, fele 24 hónapos kora előtt, 90 százaléka pedig ötéves korára. 10 éves korukban már valamennyien túlsúlyosak vagy kövérek voltak a vizsgálatban szereplők közül.

John Harrington kutatásvezető szerint az étkezési preferenciák már 2 éves kor előtt kialakulnak, később már igen nehéz megváltoztatni a szokásokat. A tanulmány szerzői felhívják az egészségügyi dolgozók figyelmét arra, hogy már a csecsemők súlyát is érdemes nyomon követni a későbbi elhízás megelőzése érdekében.

Forrás: MTI

$beszur$

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X