Főoldal > EGÉSZSÉG > Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin februári száma!

Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin februári száma!

egészségmagazinNők Lapja Egészség
0

Írta:

A magazin legfrissebb számát Bálits Éva főszerkesztő ajánlja neked! Hegymászó a jeges labirintusban Annyira profi az egész: egyenletesen zümmögnek a monitorok, a kékes fény és a zölden villogó számok is olyan megnyugtatóak. Itt jó kezekben vagy, minden lélegzetvételnek nyoma lesz. Még a géphang is kedvesen figyelmeztet: check patient, ha nem teljesen elégedett valamelyik szívdobbanással. Ez […]

0023908_1.jpg ()

A magazin legfrissebb számát Bálits Éva főszerkesztő ajánlja neked!

Hegymászó a jeges labirintusban

Annyira profi az egész: egyenletesen zümmögnek a monitorok, a kékes fény és a zölden villogó számok is olyan megnyugtatóak. Itt jó kezekben vagy, minden lélegzetvételnek nyoma lesz. Még a géphang is kedvesen figyelmeztet: check patient, ha nem teljesen elégedett valamelyik szívdobbanással. Ez itt a jövő maga. Bevisznek, egy pillanat alatt megtalálják a hibát. Nem azt, hogy ki rontotta el, a hibát magát, és követhetetlen gyorsasággal ki is javítják. Tátott szájjal figyelek, lenyűgöz a technika. Elfelejtem, hogy nem az újságírói kíváncsiság vezetett ide, az intenzív osztályra. Teljesen privát kellett berohannom, összecsomagoltam mindent, amire szüksége lehet annak, akit váratlanul ide hoztak előző este, és nekem nagyon fontos, hogy mindene meglegyen. Gyorsabban gyógyul tőle, remélem. Nem is úgy készültem, mint akit a tudásvágy hajt. Inkább úgy, mint aki meg szeretné találni, akit keres. Már akkor éreztem, nem lesz ez egyszerű, amikor alvás helyett a honlapot böngésztem, hátha rajta van a látogatási idő. Megtaláltam a klinika átfogó történetét és tudományos eredményeit, ha kicsit mélyebbre ások, az indexaláírások időpontjait is levadászhattam volna (január, vizsgaidőszak, tudjuk). Látogatási idő sehol, éjjel ezért föl nem hívom őket. Jó, még korábban indulok. Nem, hiába hívogatom reggel a mobilját, mert az lenne a legtisztább, távirányítással átjutni a labirintuson. Ám ahhoz még az okostelefon sem elég okos, hogy az ügyeletre magával hívja a töltőjét, úgyhogy most az is bölcsen hallgat. Reggel mondom a nevet a portán, ekkor hozták, igen, mentővel. Hogy mi volt a baja, mit csináltak vele? Hát én is pont ezeket szeretném tudni. De hogy attól függ, hol van. Mondom, intenzív. Akkor menjek lifttel a másodikra. A másodikon be is kopogok (tilos), pár kör után kiderül, hogy ez egy másik intenzív, és miért nem a portán kérdezősködöm. Lifttel vissza ugyanoda. Éreztem én, hogy nem lesz ide jó a tűsarkú csizma, se a vámpírsmink. Gondos családanya meleg dzsekit hord, és erősen számít mások jóindulatára. Amikor kiküldenek, hogy kerüljem meg az épületet, mert megszűnt a belső átjárás, már örülök, ha eltévedt hegymászónak néznek. A jeges emelkedő tetején újabb porta, dehogy, ott sem tudnak róla. Felmenni nem szabad, látogatás déltől. Ez a portás már látja, hogy baj lesz, mindjárt sírva fakadok. Még az se jut eszembe, hogy pont az ilyen helyzetek miatt dugtam a kesztyűmbe egy kisebb (nagyobb) összeget. Megsajnált, és megígérte, hogy eljuttatja a csomagot a betegnek. Gyógyítás űrtechnikával, információ csecsen szabványok szerint. A betegjogokról szóló riportunk járt a fejemben. Hogy a legnagyobb baj mégiscsak a szemlélet, nem a pénz.

A riportot olvasd el a 10. oldalon. Ne hagyjuk, hogy így legyen.

0023908_2.jpg ()

Ajándékok idén is!
Ha hűséges olvasónk vagy, már várod, ha most bukkantál magazinunkra, biztos örülsz, hogy évente többször is megajándékozunk egy-egy melléklettel, mely hasznos és fontos információkat  tartalmaz. Kicsi, hogy könnyen eltehesd, és elővehesd, ha szükséged van rá. Most arról állítottunk össze egy kisfüzetnyit, milyen természetes módszerekkel kerülheted el a betegségeket. Csupa kellemes és veszélytelen dolgot ajánlunk, rengeteg embernek beváltak századokon át, próbálj ki akár csak egyet is közülük!

                                                                                                         Bálits Éva
                                                                                                      főszerkesztő

A Nők Lapja Egészség magazin februári számának tartalmából:
– A falánkság lélektana
– Beszéled a flört nyelvét?
– Szmog? Riadó!
– Mozgás – Egyszerűen otthon
– Előzzük meg a depressziót!
– Diszlexia – Barátom a betű!
– Könnyű ételek
– Egészség: A mi ügyünk, jogunk van hozzá!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X