Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti tipp reggeli fogápoláshoz

Tuti tipp reggeli fogápoláshoz

fogápolásfogselyemszájhigiéniaszájöblítés
0

Írta:

Egyes források szerint  már az ókori Rómában is ismert volt a tisztítás célú szájöblítés. A kínai orvosok pedig már Kr. e. 2700-ban gyógyírként ajánlották a szájvizet az ínybetegségek kezelésére. A fluorid tartalmú fogkrém önmagában ugyanis nem akadályozza meg a fogszuvasodást, a fogínygyulladást  és a lepedékképződést. Ennek oka, hogy a fogkefe nem éri el mindenhol a fogtöveket és a fogak közötti részt, így ha ezeket a területeket nem sikerül alaposan […]

Egyes források szerint  már az ókori Rómában is ismert volt a tisztítás célú szájöblítés. A kínai orvosok pedig már Kr. e. 2700-ban gyógyírként ajánlották a szájvizet az ínybetegségek kezelésére.

A fluorid tartalmú fogkrém önmagában ugyanis nem akadályozza meg a fogszuvasodást, a fogínygyulladást  és a lepedékképződést. Ennek oka, hogy a fogkefe nem éri el mindenhol a fogtöveket és a fogak közötti részt, így ha ezeket a területeket nem sikerül alaposan megmosnod, ott számos baktérium telepedhet meg és komoly fog-és ínybetegségeket okozhat.  

A mai szájvizek kiváló baktériumölő, fertőtlenítő hatásúak, ezért minden fogmosásnál használd őket! Vásárlás előtt olvasd el figyelmesen a tájékoztatót – ha allergiás vagy valamelyik összetevőre, kerüld a használatukat.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X