Főoldal > EGÉSZSÉG > A mindennapi fürdés szennyezi a környezetet

A mindennapi fürdés szennyezi a környezetet

fürdéskörnyezetszennyezésvegyszer
0

Írta:

A korábbi környezetvédelmi aggályok elsősorban a szennyvízre vonatkoztak, amelyekből gyógyszermaradványok, például antibiotikumok és hormonok jutnak a környezetbe. Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége, az EPA új kutatása alapján a fürdővíz is gyanúba került.  A tanulmányt egyik szerzője, Ilene Ruhoy ismertette az Amerikai Kémiai Társaság éves találkozóján. A kutatók már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy a […]

A korábbi környezetvédelmi aggályok elsősorban a szennyvízre vonatkoztak, amelyekből gyógyszermaradványok, például antibiotikumok és hormonok jutnak a környezetbe. Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége, az EPA új kutatása alapján a fürdővíz is gyanúba került.
 
A tanulmányt egyik szerzője, Ilene Ruhoy ismertette az Amerikai Kémiai Társaság éves találkozóján. A kutatók már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy a tisztálkodással is egyre több aktív összetevő, hatóanyag kerül a kibocsátott vizekbe. A szennyezések ellenőrzésekor azonban eddig a WC-kből kiáramlott vegyszermaradványokra összpontosítottak a hatóságok és a kutatók. 

Ruhoy csoportja a szóba jöhető, környezetre veszélyes aktív összetevőket több száz korábbi tanulmány elemzésével azonosította. A lehetséges források között krémek, testápolók, gélek, balzsamok, samponok, sőt sebtapaszok is szerepelnek.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X