Főoldal > EGÉSZSÉG > Baj van a szíveddel? Lelki okok a háttérben!

Baj van a szíveddel? Lelki okok a háttérben!

Kineziológialélekszívbajok
0

Írta: and

Vérkeringésünk elsőrendű aktív főszereplője a szív. Működését jellegzetes zajok, a szívhangok kísérik. Egy-egy összehúzódással 80 ml vért lök ki a nagyvérkör felé, s a lökés keltette szakaszos áramlást a rugalmas érrendszer ellensúlyozza, teszi folyamatossá. Szívünk szüntelen dobog, mégis két összehúzódás között egy szempillantásnyi időre mind a pitvarok, mind a kamrák ellazulnak. Bár szívünk egy nap […]

Vérkeringésünk elsőrendű aktív főszereplője a szív. Működését jellegzetes zajok, a szívhangok kísérik. Egy-egy összehúzódással 80 ml vért lök ki a nagyvérkör felé, s a lökés keltette szakaszos áramlást a rugalmas érrendszer ellensúlyozza, teszi folyamatossá. Szívünk szüntelen dobog, mégis két összehúzódás között egy szempillantásnyi időre mind a pitvarok, mind a kamrák ellazulnak. Bár szívünk egy nap alatt közel 9000 liter vért keringet körbe, mégis, mintegy öt órahosszat pihen. A szív lelki szinten a szeretetet, a szeretet képességét, az örömöt, a vitalitást és a biztonságot jelképezi. Olyan energiaszivattyú, pumpa, amely az életet, a vért áramoltatja körbe az egész testben. Ez a vérkeringés osztja el a boldogsághoz, az egyensúlyhoz, az életörömhöz és a belső békéhez szükséges életenergiát. Lássuk, milyen lelki okok húzódnak meg a különböző szívbajok hátterében.

Miről árulkodnak szívproblémáid?

A szívproblémák gyakran a szeretethiánynak, szomorúságnak, az évek múltán felszínre törő, elfojtott érzelmeknek a következményei. Úgy érzed, hogy az élet nagyon nehéz, stresszes, és minden percben harcokat kell vívnod. Ha túl ideges, szorongó, vagy túl sérülékeny vagy ahhoz, hogy megőrizd érzelmi egyensúlyodat, ez könnyen vezethet szívproblémákhoz.

Szívinfarktus

Amikor azt halljuk, hogy valakinek infarktusa volt, az a köznyelvben általában a szívizom infarktusát jelenti. Ilyenkor a tested reményvesztetten próbálja jelezni, hogy túl messzire mész, hogy túl sok figyelmet fordítasz az élet anyagi, külső és jelentéktelen dolgaira, a szociális helyzetedre. Persze nagyon fontos a megélhetés, de meg kellene találnod az egyensúlyt a családi élet, a szeretet kifejezése és az életörömök felfedezése között. Ha túlzottan ragaszkodsz mindenhez, amit a te felségterületednek hiszel (az Én feleségem, az Én munkám, az Én barátaim, az Én házam) és közben úgy érzed, hogy ezek elvesztésének veszélye fenyeget, akkor ellenállást tanúsítasz az élet történéseivel szemben és ez infarktushoz vezethet. Ez egyébként általában férfiakra jellemző viselkedésminta. A másik ok, ami miatt infarktus alakulhat ki, ha felborul a szeretet adásának és elfogadásának egyensúlya. Amikor érzéseid nem találnak megfelelő partnerre, amikor nem kapod meg azt a gondoskodást, amit annyira hiányolsz, majd megszakad a szíved. Annyira tud fájni a reménytelenség, annyira tud dobogni, hevesen verni a szíved, hogy majd kiugrik a helyéről. Hosszú távon ezek a lángolások és szorongások nagyon megterhelik a szívet. A sorozatosan megélt kudarcok hatására lemondasz arról, hogy sikeres párkapcsolatot alakíts ki, megkeményíted a szívedet.

0024409_1.jpg ()

Szapora és lassú szívverés

A szapora szívverés a szív egyenlőtlen összehúzódását jelenti. Ez az állapot általában erős érzelmek hatására alakul ki. Egy aggodalomra okot adó szituáció, egy fizikai vagy mentális megerőltetés, vagy a félelem egy olyan egyensúlytalanságot hoztak létre, amelynek hatására a szíved veszélyt jelző riadót fúj számodra. A lelassult szívverést mély sérelmek felhalmozása okozhatja, mintha a szíved megelégelte volna a szenvedést és úgy döntene, hogy leáll.

Szívbillentyű problémák

Szívbillentyű zavarok akkor alakulhatnak ki, ha nagyon szelektálsz, nagyon megválogatod azt, hogy kit szeress. Néhány embert szeretsz, másokat viszont gyűlölsz. A megbetegedés lényege az egyszerre jelentkező kettősségben, a bizonytalanságban van.

Magas és alacsony vérnyomás

A magas vérnyomásban szenvedő ember a rendelkezésére álló, felhasználható energiát nem használja cselekvésre, megragad a képzelőerő síkján. Azok az emberek (főleg férfiak és férfias nők) szenvednek magas vérnyomásban, akik nagyon sokat gondolkoznak, minden lehetséges variációt kitalálnak, de a cselekvésig nagyon ritkán, vagy el sem jutnak. Kitalálnak valamit és másokkal végeztetik el a munkát, többnyire a párjukkal. És mindezt hatalmi szóval teszik, és az érzelmeket kihagyják a logikusnak tűnő dolgokból.
Az alacsony vérnyomás azokra az emberekre (főleg nőkre és nőies férfiakra) jellemző, akik rengeteget dolgoznak egész nap, szinte megállás nélkül. Szolgálnak másokat, a munkahelyen is őket terhelik a legjobban. És ők megtesznek mindenkinek mindent. Eszükbe sem jut, hogy nekik is lehetnek igényeik, vagy ha gondolnak erre néha, gyorsan lebeszélik magukat erről. Első a család, a gyerek, a társ és mindenki más. Mindig egyvalami marad ki: önmagukért tenni!

A szakértő véleménye:
Meg kell találnod tehát a harmóniát a szeretet adása és elfogadása között, a másoknak való adakozás és az önmagadért való tevékenykedés között. Ettől egyensúlyba kerül az életed és szíved egészséges marad.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X