Főoldal > EGÉSZSÉG > Így tréningezd az agyad!

Így tréningezd az agyad!

agykoncentrációmozgástréning
0

Írta:

A célzott agytréning javítja az agyműködést. Számos tanulmány egyértelműen bizonyítja, hogy a sportolás és a rendszeres szellemi igénybevétel csökkenti a demencia (szellemi hanyatlás) kialakulását. A demenciát kis százalékban okozhatja a Creutzfeldt-Jakob kór, Parkinson-kór, vagy más ritka neurológiai betegség, de általában kóros tünetcsoport áll a jelenség hátterében. A futás, úszás, kerékpározás, vagy más rendszeresen végzett sporttevékenység […]

A célzott agytréning javítja az agyműködést. Számos tanulmány egyértelműen bizonyítja, hogy a sportolás és a rendszeres szellemi igénybevétel csökkenti a demencia (szellemi hanyatlás) kialakulását.

A demenciát kis százalékban okozhatja a Creutzfeldt-Jakob kór, Parkinson-kór, vagy más ritka neurológiai betegség, de általában kóros tünetcsoport áll a jelenség hátterében.

A futás, úszás, kerékpározás, vagy más rendszeresen végzett sporttevékenység javítja az agy teljesítőképességét, csakúgy, mint az olvasás, vagy más szellemi igénybevétellel járó munka (pl. írás, keresztrejtvényfejtés, szellemi munkakör).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X