Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti tipp lábgomba ellen

Tuti tipp lábgomba ellen

egészséggombásodáslábgomba
0

Írta:

A stuttgarti Higiéniai Intézet kutatói évekig vizsgálták a lábgomba terjedését. Véleményük szerint a lábgombával fertőzött ruhadarabokat 60 celsius fokon ajánlatos kimosni a mosógépben, mert csak így lehet csírátlanítani a gombás ruhadarabokat. A szakemberek szerint, alacsonyabb hőmérsékleten életképesek maradnak a lábgomba csírái. Mi a lábgomba?A lábgomba nem más, mint a láb bőrének gombás fertőzése. A lábgomba […]

A stuttgarti Higiéniai Intézet kutatói évekig vizsgálták a lábgomba terjedését. Véleményük szerint a lábgombával fertőzött ruhadarabokat 60 celsius fokon ajánlatos kimosni a mosógépben, mert csak így lehet csírátlanítani a gombás ruhadarabokat. A szakemberek szerint, alacsonyabb hőmérsékleten életképesek maradnak a lábgomba csírái.

Mi a lábgomba?
A lábgomba nem más, mint a láb bőrének gombás fertőzése. A lábgomba spórái igen ellenállóak, és meglehetősen „agresszíven” terjednek – állítják a kutatók. A láb nedves és meleg környezete ideális életteret biztosít a lábgombák számára. Így, ha nem megfelelően kezelik a gombás testrészt, akkor a betegség könnyenszétterjedhet, majd a lehámló fertőzött bőr, valamint a spórák beférkőzhetnek a zoknik vagy harisnyák szálai közé.

Mire figyelj?
A lábgombával fertőzött ruhaneműt soha ne tedd a többi mosatlan ruhanemű közé, mert más ruhaneműk is könnyen szennyezettek lehetnek. 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X