Főoldal > EGÉSZSÉG > Rákot okozhat a tetoválás?

Rákot okozhat a tetoválás?

egészségráktetoválás
0

Írta:

Egy német egyetem bőrgyógyász professzorai már régóta tanulmányozzák a tetoválások egészségre gyakorolt hatásait. A kutatásból - amelyben 3500 vettek részt – kiderült, hogy hónapokkal a tetoválás után az érintettek mintegy 7%-nak voltak panaszai, mint pl: bőrpír, bőrégés, bőrviszketés. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a tetováláskor használt festékanyagok sok esetben számos ismeretlen alkotóelemet tartalmazhatnak. Az is gondot jelent, hogy egy-egy beavatkozáskor percenként akár 20 tűszúrás […]

Egy német egyetem bőrgyógyász professzorai már régóta tanulmányozzák a tetoválások egészségre gyakorolt hatásait.

A kutatásból - amelyben 3500 vettek részt – kiderült, hogy hónapokkal a tetoválás után az érintettek mintegy 7%-nak voltak panaszai, mint pl: bőrpír, bőrégés, bőrviszketés.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a tetováláskor használt festékanyagok sok esetben számos ismeretlen alkotóelemet tartalmazhatnak. Az is gondot jelent, hogy egy-egy beavatkozáskor percenként akár 20 tűszúrás is érheti a bőrfelületet, és a bejuttatott festékanyag egy bizonyos része szétterjedhet a szervezetben. 

A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy a szakirodalom eddig 30-40 olyan rákos esetet ismer, amelyeket bizonyítottan a tetoválás idézett elő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X