Főoldal > EGÉSZSÉG > Vonzó lábak 3 egyszerű lépésben

Vonzó lábak 3 egyszerű lépésben

bőrkeményedéskörömlábápolás
0

Írta:

A hosszú tél nemcsak a hajadat és az arcbőrödet, hanem a lábaidat is megviselte, úgyhogy legalább hetente egyszer szánj félórát a lábaidra – hidd el, megéri! 1. lépés: kényeztető fürdő a lábnakAz első és legfontosabb lépés a lábfürdő, amely megpuhítja a talpadon és a lábujjaidnál lévő kemény bőrt – erre soha ne sajnáld az időt, […]

A hosszú tél nemcsak a hajadat és az arcbőrödet, hanem a lábaidat is megviselte, úgyhogy legalább hetente egyszer szánj félórát a lábaidra – hidd el, megéri!

1. lépés: kényeztető fürdő a lábnak

Az első és legfontosabb lépés a lábfürdő, amely megpuhítja a talpadon és a lábujjaidnál lévő kemény bőrt – erre soha ne sajnáld az időt, ha ugyanis a lábáztatást kihagyod, pedikűrözés közben könnyen megrepedhet a megvastagodott bőr! Készíts kényeztető fürdőt: egy lavórba engedj harminc-harmincöt fokos vizet, csepegtess bele levendulaolajat, és szórj bele egy maréknyi fürdősót vagy sima tengeri sót: a levendula nemcsak a bőrödnek, hanem illatának köszönhetően a hangulatodnak is jót tesz majd, a só pedig enyhíti a kellemetlen lábszagot és az izzadást is!
Tipp: tizenöt-húsz percig áztasd a lábaidat, közben pedig finoman masszírozd át a vádlidat és a bokádat – ha a lavór aljára néhány kerek követ helyezel, a talpaidat is frissítő, vérkeringés-serkentő masszázsban részesítheted!

0025055_1.jpg ()2. lépés: szabadulj meg a bőrkeményedéstől!

Egy puha törölközővel itasd le a vizet a lábaidról – erre a célra mindig külön törölközőt használj, nehogy a különböző kórokozók átkerüljenek más testrészeidre is! Bőrradírral alaposan dörzsöld át a lábujjaidat és a lábfejedet, a talpadon és a sarkadon kialakult vastag, száraz bőrréteget pedig habkővel vagy reszelővel távolítsd el: hogy elkerüld a fertőzéseket, havonta cseréld le a habkövet! Ha készen vagy, testápolóval vagy speciális lábápoló géllel kend be a bokádat!
Tipp: ne aggódj, ha éppen nincs otthon bőrradír, néhány egyszerű összetevőből pár perc alatt kellemes illatú masszát készíthetsz: három kanál olívaolajba keverj két evőkanál kristálycukrot vagy tengeri sót, majd egy vattadarab segítségével dörzsöld át vele a lábaidat!

3. lépés: hozd rendbe a körmeidet!

Havonta legalább egyszer vedd kezelésbe a lábkörmeidet is! A körmöket mindig egyenesen vágd le ollóval vagy csipesszel, majd az éles részeket formázd papír- vagy üvegreszelővel! Ezután távolítsd el a körömre nőtt bőrt is: lehetőleg ne ollót használj, mert könnyen felsértheted vele a lábadat, inkább szerezz be speciális bőroldó folyadékot! A szert vidd fel a problémás területre, várj néhány percig, végül egy törölközővel távolítsd el a felesleges bőrt!
Tipp: átlátszó vagy színes körömlakkal fesd ki a lábkörmeidet, majd ha megszáradt, hidratáló krémmel vagy masszázsolajjal finoman dörzsöld át a lábaidat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X