Főoldal > EGÉSZSÉG > Vulkánkitörés – WHO: nincs veszélyben az egészséged

Vulkánkitörés – WHO: nincs veszélyben az egészséged

egészséghamulégzésvulkán
0

Írta:

Dr. Carlos Dora elmondta, hogy Európa legnagyobb részében a hamufelhőből érkező szennyezés nem éri el a föld szintjét.  A vulkán múlt heti kitörésekor a WHO még arra figyelmeztette az európai lakosságot, hogy a hamufelhő közeledtével lehetőleg kerüljék a szabadban tartózkodást, mert a szennyezés belélegzése egészségi kockázatokkal járhat. Több szakértő kétségbe vonta a figyelmeztetés indokoltságát. Dora […]

Dr. Carlos Dora elmondta, hogy Európa legnagyobb részében a hamufelhőből érkező szennyezés nem éri el a föld szintjét. 

A vulkán múlt heti kitörésekor a WHO még arra figyelmeztette az európai lakosságot, hogy a hamufelhő közeledtével lehetőleg kerüljék a szabadban tartózkodást, mert a szennyezés belélegzése egészségi kockázatokkal járhat. Több szakértő kétségbe vonta a figyelmeztetés indokoltságát.

Dora most azt közölte, hogy a szennyezés a légkör magasabb részében felhígul és ezért nem rejt veszélyt. Hétfőn az Európai Unió illetékes hatóságai hasonló értelemben nyilatkoztak, megjegyezve, hogy a vulkáni hamu öt kilométernél magasabban található a levegőben, tehát a föld közeli légrétegek esetében egyelőre nem tartanak veszélyes mértékű szennyezéstől.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X