Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 hihetetlen tény a férfitestről

4 hihetetlen tény a férfitestről

egészségérdekességférfitest
0

Írta:

Megtanultad biológia órán a legfontosabb tudnivalókat az emberi testről, de a férfitest működéséről többet is szeretnél megtudni? Íme, 4+4 izgalmas kérdés és válasz! 1. Jobban bírják a férfiak a fájdalmat? Megoszlanak a vélemények, hogy a két nem közül melyik bírja jobban a fájdalmat: a legfrissebb kutatások szerint a férfiak, az ő testük ugyanis nehezebben, lassabban […]

Megtanultad biológia órán a legfontosabb tudnivalókat az emberi testről, de a férfitest működéséről többet is szeretnél megtudni? Íme, 4+4 izgalmas kérdés és válasz!

1. Jobban bírják a férfiak a fájdalmat?

Megoszlanak a vélemények, hogy a két nem közül melyik bírja jobban a fájdalmat: a legfrissebb kutatások szerint a férfiak, az ő testük ugyanis nehezebben, lassabban reagál a fájdalomra, ezért gyógyszerek nélkül hosszabb ideig képes tűrni azt! A férfiaknak az orvosok állítása szerint életük során egyébként is kevesebb alkalommal és rövidebb ideig kell szembenézniük a fájdalommal, mint a nőknek!
Tudtad?
Ahogy a női testben, úgy a férfiakéban is mindössze két olyan terület van, amely soha nem fájhat: ez a tüdő és az agy, ebben a két szervben ugyanis nincsenek fájdalomreceptorok!

0025231_1.jpg ()2. Hány erogén zóna van a férfiak testén?

Úgy gondolod, hogy a férfiak testén mindössze egy erogén zóna van? Tévedsz - ugyanis míg a nők testén tizenöt, addig a pasikén több mint harminc forró pont található! Az ajkak és a pénisz mellett ide tartozik a hónalj, a felkar belső oldala, a szemöldök és a tarkótájék, sőt az orrcimpa is! Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is fontos erogén zóna a fül, amely tele van idegvégződésekkel, és összeköttetésben áll az agy vágyközpontjával!
Tudtad?
A japánok szerint a vágyat vezérlő „övezet” központja a hascsúcs, amely a köldök alatt körülbelül egy ujjnyira található! Nem véletlen, hogy a pasik egészen beindulnak, ha ezt a testtájékot simogatod az ujjbegyeiddel vagy egy selyemkendővel!

3. Miért működik máshogy a férfiak agya, mint a nőké?

Miért van az, hogy a legtöbb férfi képtelen több tevékenység között megosztani a figyelmét, egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni? A férfiak agya a kutatások szerint nagyobb, mint a nőké, ám az idegsejtek kevésbé sűrűn helyezkednek el – ráadásul a nőkkel ellentétben nem használják egy időben a bal és a jobb féltekét.
Tudtad?
A kutatók bebizonyították, hogy a férfiak térérzékelése jobb, mint a nőké – akiknek azonban jobbak a verbális, tapintási, ízlelési és szaglási képességük.

4. Hány gyermeket nemzhet egy férfi?

Gondoltad volna, hogy hat hónap alatt akár egyetlen férfi benépesíthetné az egész Földet? Pedig így van, persze szigorúan elméletben: egy férfi heréi és mellékheréi, ondóhólyagja, valamint prosztatája ugyanis minden egyes nap több mint tízmillió spermiumot termel, vagyis ha mindegyik megtermékenyítene egy petesejtet, néhány hónap elteltével annyi gyermek születhetne, amennyien ma a bolygón élnek!
Tudtad?
Egy milliliter spermában 20-60 millió hímivarsejt van, amelyeknek nyolcvan százaléka életképes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X