Főoldal > EGÉSZSÉG > Így energizáld a csakráidat

Így energizáld a csakráidat

csakraegészségenergiatest
0

Írta: and

A csakrák főszerepet játszanak abban, hogy mennyire érzed jól magadat a bőrödben. Ugyanis a külvilágból érkező energiát alakítják át a test és a lélek hajtóerejévé. Ha harmonikusan működnek, akkor egészséges, kiegyensúlyozott és boldog vagy. Viszont lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik, ezért csak nehézkesen tudják továbbítani a szerveknek az életerőt. Ettől pedig megbetegszel, legyengülsz és fáradtnak, […]

A csakrák főszerepet játszanak abban, hogy mennyire érzed jól magadat a bőrödben. Ugyanis a külvilágból érkező energiát alakítják át a test és a lélek hajtóerejévé. Ha harmonikusan működnek, akkor egészséges, kiegyensúlyozott és boldog vagy. Viszont lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik, ezért csak nehézkesen tudják továbbítani a szerveknek az életerőt. Ettől pedig megbetegszel, legyengülsz és fáradtnak, kedvetlennek érzed magad. Lássuk, hogyan állíthatod helyre a szervezeted energiaáramlását csakráid megtisztításával.

0025175_1.jpg ()Gyökércsakra – Kapcsolat a Földanyával

A gerinc alsó részén elhelyezkedő csakra gondoskodik a világba és embertársainkba vetett hitről, valamint a fizikai erőnlétről. Optimális működése esetén érzelmi stabilitás és biztonságérzet uralja életünket.
Zavarának jelei: Gyakran vagy kedvetlen, ritkán lelkesedsz, nincsenek céljaid és előfordul, hogy szorongás gyötör.
Így erősítheted: Járj minél többet mezítláb, így közvetlen kapcsolatba kerülsz a Föld energiáival. Fogyassz sok gyökérzöldséget, céklát, sárgarépát, retket, zellert, burgonyát. Hordj vörös színű ruhákat.
Sztártipp: A mellrákból gyógyult Kylie Minogue betegsége alatt heti háromszor járt reflexológushoz. A rendszeres talpmasszázs energiafelvételre ösztönzi a szervezetet és erősíti a gyökércsakrát.

Szexcsakra – A kreatív energia forrása

A köldök és a farkcsont között félúton található, az öröm, az alkotókészség és a harmonikus emberi kapcsolatok központja, amely az élet élvezetéért, a párkapcsolati boldogságért és az örömteli szexualitásért is felelős.
Zavarának jelei: Folyton panaszkodsz és sajnáltatod magad. Sokat aggodalmaskodsz a testeddel kapcsolatosan.
Így erősítheted: Egyél sárga és narancsszínű ételeket, ananászt, narancsot, sárgadinnyét, sárgabarackot, répát. Viselj narancssárga fehérneműt.
Sztártipp: Catherine Zeta-Jones színésznő harmonikus, nőies kisugárzásáról híres. Nem véletlenül, hiszen rendszeresen hastáncol, ami erősíti a szexcsakra energiáit, így növeli a szexuális önbizalmat is.

Napfonatcsakra – Belső gazdagság

A köldök mögött található csakra az önbecsülés, az önfegyelem, az ambíció és a tetterő központja. Személyiségünk kibontakozásáért felelős.
Zavarának jelei: Félsz a magánytól, a kudarctól, folyton másoknak akarsz megfelelni és túl érzékenyen reagálsz az élet dolgaira.
Így erősítheted: Évente 2-3 alkalommal méregteleníts, havonta többször infraszaunázz, így a csakrád könnyebben fel tudja venni a szükséges energiákat.
Egyél minél több sárga színű élelmiszert, paprikát, sárgarépát, csicsókát, gabonaféléket, kukoricát és citromot.
Sztártipp: A harcművészetek segítségével kiélheted rejtett agressziódat, ami segít abban, hogy rálelj belső értékeidre. Jessica Alba a tae-bo (SZÓTÁR) szerelmese. A színésznő saját mozdulatokat is kifejlesztett, amelyek hozzájárulnak, hogy kifejezze elfojtott érzelmeit.

A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X