Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a 8 leggyakoribb téli egészség-hiba

Ez a 8 leggyakoribb téli egészség-hiba

bőrápoláshibaproblématél
0

Írta: and

1. Túl sokáig zuhanyzol a forró víz alatt Mikor kint tombolnak a mínuszok, mivel is lehetne jobban kezdeni a napot, mint egy kiadós zuhannyal? De vigyázz, ha negyed óránál hosszabb ideig engeded magadra a forró vizet, az kikezdheti a bőrödet, mely által szárazzá és dehidratálttá válhat. Megoldás: vagy vedd le a víz hőmérsékletét, vagy zuhanyozz […]

1. Túl sokáig zuhanyzol a forró víz alatt

Mikor kint tombolnak a mínuszok, mivel is lehetne jobban kezdeni a napot, mint egy kiadós zuhannyal? De vigyázz, ha negyed óránál hosszabb ideig engeded magadra a forró vizet, az kikezdheti a bőrödet, mely által szárazzá és dehidratálttá válhat. Megoldás: vagy vedd le a víz hőmérsékletét, vagy zuhanyozz rövidebb ideig.

2. Nem megfelelő arctisztítót használsz

A meleg víznél még kártékonyabb lehet a nem megfelelő arctisztító. Télen, mikor a bőr amúgy is hajlamosabb a szárazságra, a nem megfelelő tisztító még jobban kiszáríthat. Ezért mindig válassz a bőrödnek megfelelő, nem habzó arctisztítót!

3. Rossz ajakbalzsamot használsz

A száj még inkább ki van téve az időjárási körülményeknek. Télen különösen oda kell figyelni, mert gyorsan kiszáradhat, kirepedezhet az ajkad, de arra is figyelj, hogy mivel ápolod! Tartózkodj a lanolint tartalmazó készítménytől (különösen, ha hajlamos vagy ekcémára), és válassz semleges illatút, mivel az illat- és ízesítőanyagok allergiás reakciókat válthatnak ki.

4. Hanyagolod a napkrémet

A napsugarak télen sem tűnnek el, és ugyanúgy éreztetik hatásukat. Legalábbis a bőrödön. Ezért, akárcsak nyáron, a hidegben se feledkezz meg bekenni magad napkrémmel, különösen, ha naponta több, mint fél órát töltesz a szabad ég alatt.

egeszseghiba2.jpg ()5. Elhanyagolod a kezed

Ha nem szeretnéd, hogy kezeden csúnya és fájdalmas repedések keletkezzenek, a hideg időben mindenképp viselj kesztyűt. A bőrt kiszárító antibakteriális kézmosók helyett pedig használj krémes állagút, és persze a kézkrémről se feledkezz meg!

6. Túlzásba viszed a szoláriumozást

Télen a bőrünk elveszíti a nyáron összeszedett napbarnítottságát, ezért jobb híján szoláriumba vonulunk, hogy egy kis színünk legyen. Ám a szoli is ugyanolyan káros tud lenni a bőrnek, mint az UV-sugarak, ezért ha szeretnél télen is barnán tündökölni, használj barnító krémet. Csak arra ügyelj, hogy ne ess túlzásba, tehát a krém árnyalata passzoljon az eredeti bőrszínedhez.

7. Nem viselsz sapkát

Már anyukánk is rendszeresen figyelmeztetett minket arra, hogy télen ki ne menjünk sapka nélkül. A szakértők is ezt ajánlják, ugyanis a haj nagyon gyorsan kiszárad a téli időben, ha nem véded. Ha rövid a hajad, akkor egyszerű a dolgod, ha hosszú a hajad, fogd össze, és tedd a sapka alá. Így megóvod attól, hogy a mínuszokban egy-kettőre széttöredezzen, és a megfázást is megúszhatod egy jó meleg sapinak köszönhetően.

8. Nem vízálló sminket használsz

A vízálló smink nemcsak nyári izzadás idején hasznos, hanem télen is. Mikor a hidegben, különösen szembeszél esetén elered a könnyünk, a nem megfelelő smink pillanatok alatt elmaszatolódhat. Vízálló sminkkel viszont kiküszöbölheted ezt a problémát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X