Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyulj vízben!

Gyógyulj vízben!

gyógyfürdőregenerálódástermálfürdőwellness
0

Írta: and

Aquaticum Strand – és Termálfürdő – Debrecen A mediterrán hangulatú fürdőközpontot, az ország egyetlen fedett viziparkját gyógykezelésekkel, élményfürdőkkel 2003-ban adták át. Az egész évben nyitva tartó fürdő különböző hőfokú medencékkel, gőzkamrákkal és váltófürdőkkel mára rendkívül népszerűvé vált a vendégek körében. A gyógyfürdő vízét saját kútból kapja, mely közvetlen hűtést követően kerül a medencékbe. A 65 […]

Aquaticum Strand – és Termálfürdő – Debrecen

A mediterrán hangulatú fürdőközpontot, az ország egyetlen fedett viziparkját gyógykezelésekkel, élményfürdőkkel 2003-ban adták át. Az egész évben nyitva tartó fürdő különböző hőfokú medencékkel, gőzkamrákkal és váltófürdőkkel mára rendkívül népszerűvé vált a vendégek körében.

A gyógyfürdő vízét saját kútból kapja, mely közvetlen hűtést követően kerül a medencékbe. A 65 Celsius fokos nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, sós, lúgos kémhatású gyógyvíz számos betegség mellett különösen javallt a nőgyógyászati problémák enyhítésére. A fürdőzésre alkalmas hőmérséklet 33-38 Celsius fok, ám a gyógyvízben legfeljebb fél órát tartózkodj. A gyógyászati részleg szolgáltatások egész sorát kínálja: gyógymasszázst, kádfürdőt, iszapkezelést, súly- és szénsavas fürdőt, gyógytornát, valamint a McKenzie-féle diagnózist.

További infó: www.aquaticum.hu

Gunarasi Strand –és Gyógyfürdő

A fürdő Dombóvártól alig pár kilométerre, egy 8 hektáros parkban található. A század első feléig a tó libák, gúnárok úsztatója volt, innen ered a név. A gyógyfürdőt 2004-ben felújították, és a fürdés, pihenés lehetőségét további szolgáltatásokkal bővítették.

A hévíz 62 Celsius fokos, jelentős fluoridos, alkáli-hidrogénkarbonátos tartalmú, mely kiválóan alkalmas nőgyógyászati betegségekre, mozgásszervi-, gyomor-, epe-, bélpanaszokra valamint bőr-és légzőszervi problémákra. A balneológiai kezelések közé tartozik a medence-, kád-, súly- és szénsavas fürdő, az iszappakolás, a gyógy-, víz alatti vízsugármasszázs és egyéb fizikoterápiás módszerek. Ha szeretnéd kényeztetni a lelkedet, a wellness lehetőségek páratlan felüdülést kínálnak. A finn- és infraszaunában vagy a gőzkabinban szervezeted ellenállóképessége javul, és boldogsághormonok törnek elő belőled.

További infó:www.gunarasfurdo.hu

thermalcikk.jpg ()Egri Termál – és Strandfürdő

A Bükk-hegység karsztvizei gyógyító erejű forrásokat adnak, ezekre épült a város külföldiek által is kedvelt fürdője, melyet 2002-ben nyitottak meg. A falakat zöld színű Zsolnay-kerámiával díszítették, a középső medence atmoszféráját a felette kétszázezer aranylapocskából álló kupola dísze teszi különlegessé.

A medencék hőmérséklete 30 Celsius fok, a gyógyvíz-összetétel radonos, mely kedvező hatást fejt ki nőgyógyászati panaszokra, reumatikus- és ízületi bántalmakra, valamint idegrendszeri problémákra. A fürdőben a termálmedencék mellett wellness ház, török fürdő, dögönyöző, fedett- és nyitott élménymedencék garantálják a kellemes kikapcsolódást.

További infó: www.egertermal.hu

Hungarospa – Hajdúszoboszló

Az 1934 óta hivatalosan is gyógyvizű fürdő a város felbecsülhetetlen értéke, a fürdőpark Európa legnagyobb üdülőhelye. Akár barátaiddal, akár pároddal érkezel ide, egyedi wellness élményekben gazdagodhatsz. A hévíz gyógyereje nátrium-kloridos, alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, konyhasós, így igazoltan hatásos reumatikus panaszokra.

A szoboszlói víz kiváló lehetőséget nyújt nőgyógyászati gyulladások esetén is. A meddő nők a többször ismételt kúrák után gyakran számoltak be megtermékenyülésről, melynek oka, hogy a vízben bitumenhez kötött ösztrogén is található. A fürdő nem csupán a gyógyulni vágyókat várja, strandja, uszodája, aquaparkja és az Aqua-Palace fedett élményfürdő üdítő napokkal örvendeztet meg minden idelátogatót.

További infó: www.hungarospa.hu

Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő

A szubalpin klímájú nyugati város fő turisztikai vonzereje a 43, illetve 83 Celsius fokos hévíz, mely az alkáli-hidrogénkarbonátos vizek közé tartozik, jelentős fluorid-, jodid- és vastartalommal. A medencék vize kellemes (26-38 fokos), gyógyhatásuk kiterjed különféle nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedésekre, mozgásszervi fájdalmakra, rehabilitációs panaszok utókezelésére és idegrendszeri problémákra.

A modern gyógyászati részleg a hagyományos kezelések mellett alternatív gyógymódokat is kínál szakképzett orvosok és terapeuták irányításával.
Mindezek mellett a szépségápolásra is lehetőséged adódik: kedvedre válogathatsz a kellemes masszázsok, hidro-, oxigén és elektroterápiás kezelések között.

További infó: www.sarvarfurdo.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X