Főoldal > EGÉSZSÉG > Szeretkezz okosan, mindig védekezz!

Szeretkezz okosan, mindig védekezz!

biztonságegészségszeretkezésvédekezés
0

Írta: and

Az óvszer használata nemcsak a terhességtől, hanem a nemi betegségektől is megvéd. Ez utóbbira ráadásul ez az egyetlen jó módszer. Szexelj okosan! Mindig legyen nálad Sosem tudhatod, mi vár rád a következő pillanatban, ezért jobb, ha felkészülsz minden eshetőségre. Ha nem élsz párkapcsolatban és elmész bulizni vagy találkozol valakivel, sosem tudhatod, mi fog történni. Ezért […]

Az óvszer használata nemcsak a terhességtől, hanem a nemi betegségektől is megvéd. Ez utóbbira ráadásul ez az egyetlen jó módszer. Szexelj okosan!

Mindig legyen nálad

Sosem tudhatod, mi vár rád a következő pillanatban, ezért jobb, ha felkészülsz minden eshetőségre. Ha nem élsz párkapcsolatban és elmész bulizni vagy találkozol valakivel, sosem tudhatod, mi fog történni. Ezért ha biztonságban szeretnéd tudni magad, mindig tarts magadnál óvszert, mert a másik félnél nem biztos, hogy lesz. Az egészséged és a saját biztonságod tartsd mindenekelőtt a legfontosabbnak. Ne kockáztass, hidd el, megéri!

A fogamzásgátló nem old meg mindent

vedekez2.jpg ()Sok fiatal lány inkább fogamzásgátlót szed, még ha nem is él tartós párkapcsolatban. Ezzel alapvetően nincs is probléma. Mint mindennek, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai. Azonban minden téren csak akkor biztonságos, ha kapcsolatban élsz és meg is bízol a másikban, hogy nem lép félre. Azonban egy egyéjszakás kaland, vagy egy új kapcsolat kezdetén ne ez legyen az egyetlen védekezési mód. Szedhetsz fogamzásgátló tablettát, de az csak a terhességtől fog megvédeni, a nemi betegségektől, az AIDS-től nem. Egyetlen éjszaka alatt megváltozhat az életed, és nem pozitív irányba, ha nem gondolkodsz józanul, mielőtt belemész a védekezés nélküli szexbe.

Magadra gondolj, ne a másikon múljon az egészséged

Ismert tény, hogy a férfiak nem szeretik az óvszer használatát, mert mint mondják, anélkül jobb az együttlét. Bizonygatják, hogy neked is jobb lesz, ha nem használtok kondomot. Ezzel nincs is semmi gond, nem vitatja senki, hogy így van. De ne azért ne védekezz, mert a másik fél nem szeretne ezzel a módszerrel élni. Te járhatsz rosszabbul, nem pedig ő. Éppen ezért ne engedj és ne menj bele a felelőtlen játékba. Magadra gondolj! Így nem kell másnap, vagy hetekkel később hibáztatnod magadat, hogy bárcsak akkor okosabb és határozottabb lettél volna.

Időben térj ki a kérdésre és légy határozott

Mielőtt még nagyon belemelegednétek, tedd fel a kérdést, hogy van-e a másik félnél óvszer. Esetleg, ha egyikőtöknél sincs, még mindig beszerezhetitek és folytathatjátok, amit elkezdtetek. Ezzel megelőzheted, hogy esetleg a gyönyör hevében ne gondolkodj, és rossz vége legyen az aktusnak. Kezdd tiszta lappal a szexuális együttlétet! Amennyiben partnered elutasítja az óvszer használatát, légy határozott, közöld vele, vagy így, vagy sehogy. Ha pedig ezután sem megy bele, nem is vágyik rád igazán. Óvszer nélkül szeretkezni igenis veszélyes, nem éri meg a kockázatot. Magadra gondolj, hidd el, megéri!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X