Főoldal > EGÉSZSÉG > Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

egészségétrendfogápolásszájhigiénia
0

Írta:

1. A mindennapi szájápolás elengedhetetlen része, hogy naponta kétszer – reggel és este  – mossunk fogat, lehetőleg fluoridos fogkrémmel. 2. Ha étkezés vagy ivás után nincs módunk a fogmosásra, akkor legalább 20 percig rágjunk cukormentes rágógumit, amely segít helyreállítani a száj normális pH-értékét, és fenntartani a  fogak ásványi anyag ellátását.  3. Próbáljunk kiegyensúlyozottan étkezni: fogyasszunk […]

1. A mindennapi szájápolás elengedhetetlen része, hogy naponta kétszer – reggel és este  – mossunk fogat, lehetőleg fluoridos fogkrémmel.

2. Ha étkezés vagy ivás után nincs módunk a fogmosásra, akkor legalább 20 percig rágjunk cukormentes rágógumit, amely segít helyreállítani a száj normális pH-értékét, és fenntartani a  fogak ásványi anyag ellátását. 

3. Próbáljunk kiegyensúlyozottan étkezni: fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat és feldolgozatlan élelmiszert.

4. Együnk édességet a főétkezésekkel egy időben! Az étkezések közötti édességfogyasztás gyakoribb plakksavtámadásnak teszi ki fogainkat.

5. Ha mégsem tudunk lemondani a nassolásról, akkor csoki helyett válasszunk friss gyümölcsöt, zsírszegény sajtokat vagy nyers, szeletelt zöldségeket.

6. Mindig ellenőrizzük az ételek összetételét, és ügyeljünk az ételekben található rejtett cukrokra is: dextróz, glükóz, szukróz, fruktóz, stb.

További információk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X