Főoldal > EGÉSZSÉG > Fogyni szeretnél? Kedvetlen vagy? Tuti tippek hétköznapi nyavalyák ellen

Fogyni szeretnél? Kedvetlen vagy? Tuti tippek hétköznapi nyavalyák ellen

ételitalmegoldásprobléma
0

Írta: and

1.    Elfelejtettél fogkrémet csomagolni a nyaralásra Megoldás: sajt Kutatások szerint néhány szelet cheddar, gouda vagy mozzarella sajt elfogyasztása kiegyenlíti a szájban lévő pH-t, így elkerülheted a szuvasodást és a fogaid elszíneződését. 2.    A tükörbe nézve felkiáltasz: „Az a kis nevetőránc tegnap még nem volt ott, ugye?” Megoldás: guacamole Az Amerikai Táplálkozástudományi Egyetem egyik tanulmánya megállapította, […]

1.    Elfelejtettél fogkrémet csomagolni a nyaralásra

Megoldás: sajt

Kutatások szerint néhány szelet cheddar, gouda vagy mozzarella sajt elfogyasztása kiegyenlíti a szájban lévő pH-t, így elkerülheted a szuvasodást és a fogaid elszíneződését.

2.    A tükörbe nézve felkiáltasz: „Az a kis nevetőránc tegnap még nem volt ott, ugye?”

Megoldás: guacamole

Az Amerikai Táplálkozástudományi Egyetem egyik tanulmánya megállapította, hogy azok az emberek, akik több olívaolajat fogyasztottak kevesebb ránccal „büszkélkedhettek”, mint azok, akik ehelyett nagyrészt a vajat részesítették előnyben. Ennek oka, hogy az olívaolaj bővelkedik egyszeresen telítetlen zsírsavakban. Ezért, ha legközelebb salátát készítesz, locsold meg egy kevés olívaolajjal! Ha pedig igazi ínyenc vagy, próbáld ki a mexikóiak körében igen népszerű guacamole-t (pikáns avokádókrém). Az avokádó ugyanis szintén tele van egészséges zsírsavakkal, rosttal és bőrszépítő B-vitaminnal.

shutterstock_66637135.jpg ()3.    Képtelen vagy abbahagyni a csuklást

Megoldás: cukor

Egy angol orvosi szaklapban megjelent kutatás szerint egy teáskanál, szárazon lenyelt kristálycukor az alanyok 95%-ánál megszűntette a makacs csuklást is.

4.    Vészesen közeleg a nyaralás, és neked még mindig nem sikerült leadnod egyetlen kilót sem

Megoldás: zöld tea

Amerikai kutatók megállapították, hogy azok a sportolók, akik fogyasztottak zöld teát kétszer annyit fogytak, ráadásul a hasizmuk is sokkal edzettebb volt, mint azoknak, akik nem éltek e nagyszerű teafajta áldásos hatásaival.

shutterstock_28996873.jpg ()5.    Épp most fejezted be az edzést, és megjutalmaznád magad valamivel

Megoldás: csokis tej

Indiai egyetemi kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a csokis tejben található proteinmennyiség nagyszerűen hozzájárul az izmok regenerálódásához és növekedéséhez.

6.    A menzeszed körüli napokban egyszerűen elviselhetetlen vagy

Megoldás: sáfrány

Egy csipetnyi ebből az egzotikus fűszerből segíthet megszűntetni a kellemetlen tüneteket azáltal, hogy az agyat a jó közérzetért felelős anyagok kiválasztására készteti, melyek termelődése a menzesz előtti napokban nagymértékben csökken. Kutatások is alátámasztották, hogy ha reggel és este elfogyasztunk 15 milligramm sáfrány kivonatot, jelentősen csökken az érzékenységre, ingerlékenységre való hajlamunk, valamint a fáradtság és a levertség tünetei.

7.    Úgy érzed, nincs értelme az életnek

Megoldás: lenmag

A lenmag az egyik legismertebb omega-3 zsírsavforrás, mely az agykéreg működését támogatja – az agynak azon részét, mely az érzékelési információkért felel, többek között az öröm érzéséért. Hogy hasznosítsd jótékony tulajdonságait, locsold meg egy kevés lenmagolajjal a turmixodat, vagy szórd meg lenmaggal a kedvenc salátádat.

8.    Annyira szuper napod volt, hogy nem lefekvéskor nem jön álom a szemedre

Megoldás: banános-diós zabpehely

Az álmosságot a melatonin hormon idézi elő, ennek működésbe lépését azonban a stressz és az izgalom gátolhatja. Ha képtelen vagy álomba szenderülni, irány a konyha! Készíts magadnak egy kis tálka zabpehely kását, és szórd meg dióval és felkarikázott banánnal. Ezek ugyanis bővelkednek melatoninban. Ami azonban nem fog segíteni, az a meleg tej. A népszerű hittel ellentétben, a meleg tej inkább felpörget, semmint elálmosít. Ennek oka a tejben lévő protein, mely csökkenti a szerotonin-szintet, így messze elűzi az álmosságot.

shutterstock_34180828.jpg ()9.    Szeretnéd megelőzni a nagy buli utáni másnaposságot

Megoldás: narancslé

Ha közeleg a buli vége, hörpints fel egy jó nagy pohár narancslevet! A narancslében található fruktóz segít beindítani és 25 százalékkal felgyorsítani az alkohol lebontását. A C-vitamin pedig támogatja a partiban megfáradt szervezeted sejtjeinek újjáépítését.

10.     Elfelejtetted megelőzni a másnaposságot

Megoldás: sportital és lekváros pirítós

Az első és legfontosabb feladatod, hogy pótold az alkohol hatására elvesztett folyadék – és elektrolit mennyiséget. Egy sportital kiváló eszköz erre, míg a lekvárban található gyümölcscukor az alkohol megemésztésében segít, a könnyen emészthető pirítós pedig újra feltölti az energiaraktáraidat, így kellemetlenségek helyett őszinte mosollyal indíthatod a napot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X