Főoldal > EGÉSZSÉG > Frissülj fel hidroterápiával otthon!

Frissülj fel hidroterápiával otthon!

frissességhidroterápiamegújulásvízzuhany
0

Írta: and

A víz jótékony hatásai már nagyon régóta ismertek, gondjuk csak a régi fürdőkre, ahol számtalan vízzel kapcsolatos kezelési módszert használtak. Bár legtöbbször csak ivásra és fürdésre gondolunk a víz kapcsán, jó, ha tudod, hogy ez az egyik legegyszerűbb egészségmegőrző és gyógyító eszközünk is. Ha körbe nézel a wellness hotelek kínálatában, sokféle hidroterápiás kezelést találhatsz. Most […]

A víz jótékony hatásai már nagyon régóta ismertek, gondjuk csak a régi fürdőkre, ahol számtalan vízzel kapcsolatos kezelési módszert használtak. Bár legtöbbször csak ivásra és fürdésre gondolunk a víz kapcsán, jó, ha tudod, hogy ez az egyik legegyszerűbb egészségmegőrző és gyógyító eszközünk is.

Ha körbe nézel a wellness hotelek kínálatában, sokféle hidroterápiás kezelést találhatsz. Most bemutatunk három nagyon egyszerű, otthon is alkalmazható módszert, ami igazán jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt.

Váltózuhany

Ha nehezen ébredsz és még a reggeli kávé sem térít magadhoz, akkor neked egy igazán vérpezsdítő váltózuhanyra van szükséged, ami egész napra biztosítja testi és lelki frissességed. Ez a fürdőmódszer rendkívül jó hatással van az egész érrendszerre. Erősíti az érfalakat, serkenti a vérkeringést, és javítja az immunrendszert, így sokkal ellenállóbb leszel a különböző kórokozókkal szemben.

zuhanycikk2.jpg ()Először ahogy szoktál, tusolj le meleg vízzel. Ezután jöhet a hideg-meleg váltózuhany: engedj magadra hideg vizet 10 másodpercig, majd meleg vizet 2-3 percig. Ezt a két időtartamot váltogasd addig, amíg úgy érzed, eléggé felfrissültél és készen állsz a napra.

Masszázs zuhany

Az egész napos rohangálás és idegeskedés után nagyon jót tehet egy jó erős vízsugaras masszázs. Ehhez megfelelő zuhanyfejeket lakberendezési áruházakban vásárolhatsz. Vannak sima masszírozó fejek, de találhatsz más különlegesebb fajtákat is, mint a vízszínezős, vagy a tengeri só tartályos. A masszázs zuhany egy nagyon jó, egész testet kondicionáló módszer.

Állítsd be neked megfelelően a zuhanyrózsa erősségét, majd elöl és hátul is masszírozd át a tested vele. Ezután kezdődik a részletes masszírozás. Kezdd a jobb karodon a kézfejtől, felfelé a vállig, majd a kar belső oldalán visszafelé a kézfejig. Ezt ismételd meg hasonlóképpen a bal karodon is. Most jöhetnek a lábak: engedd a vízsugarat a jobb lábfejedre, majd a láb külső felén vezesd felfelé egészen a popsidig, majd ugyanezt végezd el a láb belső felén is. Végül hasonlóan masszírozd végig a bal lábad is.

zuhanycikk1.jpg ()Víztaposás

A víztaposás egy nagyon régi hidroterápiás módszer, melynek rengeteg pozitív hatása van az egészségre. Javítja a szövetek vérellátását, így a bőr szebb és fiatalabb lesz, nyugtatja az idegrendszert, enyhíti a stresszt, erősíti az immunrendszert, és a lábak vénáit, ami főleg visszér problémákkal küzdőknek jelenthet segítséget.

Engedj a kádba 16-18 fokos vizet úgy, hogy körülbelül a térded fölé érjen a víz szintje. Ebben a kissé hideg vízben kell lépkedned gólyalépésben. A szerencse, hogy nem kell túl sokáig kibírnod, mindössze egy perc az egész gyakorlat. Ha kijöttél a vízből, alaposan töröd meg a lábaidat, vegyél fel egy meleg pamut zoknit, és mászkálj egy kicsit a lakásban, hogy újra átmelegedjenek a végtagjaid.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X