Főoldal > EGÉSZSÉG > Intim titkok – Őrizd meg természetes módon a frissességedet!

Intim titkok – Őrizd meg természetes módon a frissességedet!

egészségintimtisztálkodászuhany
0

Írta: and

Fickándozó bacilusok Az intim területek környéke meleg és nedves, ami a gombák és baktériumok ideális táptalaja, hisz itt paradicsomi körülmények között élhetnek. A hüvely természetes önvédelmi és öntisztító folyamatokat is ellát, flórája legfőbb alkotóelemét a tejsavbaktériumok képezik, ám a nem megfelelő ápolószerek használatával, és a túlzásba vitt tisztálkodással könnyedén felborulhat a hüvely baktériumflórájának egyensúlya. Így […]

Fickándozó bacilusok

Az intim területek környéke meleg és nedves, ami a gombák és baktériumok ideális táptalaja, hisz itt paradicsomi körülmények között élhetnek. A hüvely természetes önvédelmi és öntisztító folyamatokat is ellát, flórája legfőbb alkotóelemét a tejsavbaktériumok képezik, ám a nem megfelelő ápolószerek használatával, és a túlzásba vitt tisztálkodással könnyedén felborulhat a hüvely baktériumflórájának egyensúlya. Így károsodhat a hüvely természetes védőrétege, elszaporodhatnak a kórokozók, amelyek viszketést, irritációt, kellemetlen szagokat és rendellenes folyásokat idézhetnek elő, sőt, súlyosabb esetben komoly hüvelyi fertőzésekkel is számolhatsz.

A kevesebb több

Az intim testtájak ápolása a mindennapi higiénia része, ám nem árt észben tartanod bizonyos alapszabályokat az érzékeny zónák egészségének védelmében. A nemi szervek környékét lehetőleg tiszta, langyos vízzel tisztítsd, ami bőven elegendő, így bőröd érzékeny savas védőburkát is megóvhatod. A vízsugarat ne irányítsd közvetlenül a hüvelyedbe, mert a baktériumok könnyen annak belsejébe kerülhetnek. A hüvely ápolására a hagyományos tusfürdők, habfürdők és illatosított szappanok nem alkalmasak, hisz lúgos kémhatásuk semlegesíti a hüvely enyhén savas pH-egyensúlyát. Az intim területek tisztítására ne használj mosdókesztyűket és szivacsokat, hisz ezek zöld utat biztosítanak a különféle káros kórokozóknak. Mindig alaposan moss kezet, mielőtt érintkezésbe lépsz a nemi szerveid környékével, soha ne ülj le nyilvános vécére, és dolgod végeztével se felejts el kezet mosni. 

intimcikk1.jpg ()Ügyelj arra, mit használsz!

Keress olyan illatanyagmentes termékeket, amelyek megfelelnek a hüvely természetes pH-értéknek, ami általában 4 és 5 között van. Kerüld a mesterséges illatanyagokkal, színezékekkel, és tartósítószerekkel készült lemosókat, az illatos törlőkendőket, mert ezek könnyen allergiás reakciókat válthatnak ki, és bőrpírt, égő, viszkető érzést eredményezhetnek.

Feleslegese hüvelyzuhanyt használnod, ha nincsenek problémáid, arról nem beszélve, hogy ha nem tisztítod megfelelően az irrigátort, könnyen fertőzések kerülhetnek a hüvelyedbe. A tejsavas irrigálást bizonyos hüvelyi fertőzések esetén alkalmazhatod, ám előtte feltétlenül konzultálj a nőgyógyászoddal. A borotválkozás is egy veszélyes művelet, ezért válassz olyan termékeket, amelyeket kimondottan az intim területek szőrtelenítésre fejlesztettek ki, és minden egyes alkalom után használj új borotvát. Akár borotvával, akár gyantával dolgozol, ne feledkezz meg az érzékeny bőr ápolásáról és hidratálásról.

Wellness Cafe tipp: Frezyderm pH4 Intim Mosakodó Hab, Nivea Intimo Natural termékcsalád

Viselj „lélegző” ruhát! 

A rosszul szellőző, szintetikus és túl szűk ruhák mikrosérüléseket okozhatnak a puha és érzékeny bőrfelületen, illetve befolyásolhatják a hüvelyváladékozást is, a pamutból készült alsónemű ezzel szemben megakadályozza a gombák és a baktériumok elszaporodását. A fehérneműeket célszerű 60 fokos vízben mosnod, mosózsákban, külön elválasztva a többi ruhától.

A kritikus napokon

Ha szeretnéd tisztának és üdének érezni magad a nehéz napokon is, cseréld a tamponokat gyakrabban (legalább 4 óránként), és éjszakára viselj inkább betétet. A probiotikus tamponok a menstruáció ideje alatt támogatják a hüvelyflóra egyensúlyát, és ma már léteznek olyan speciális, zsinór nélküli tamponok is, amelyek rendkívül higiénikusak, jó nedvszívók, így nem zavarják az intim együttléteket sem.

Wellness Cafe tipp: Ellen probiotikus tampon, Biointimo anionos betétek  

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X