Főoldal > EGÉSZSÉG > Használd a színek erejét!

Használd a színek erejét!

kéknarancspirossárgaszínszínterápiazöld
0

Írta: and

Biztosan észrevetted már, hogy különböző életkorokban, különböző időszakokban, vagy akár különböző napokon is más és más színek állnak a legközelebb hozzád.  Tehát a hangulatod, a személyiséged aktuális állapota határozza meg, hogy milyen színt választasz. Ugyanakkor nem csak a hangulatod határozza meg a színeidet, hanem fordítva is: az, hogy milyen színű sálat kötsz a nyakadba éppúgy […]

Biztosan észrevetted már, hogy különböző életkorokban, különböző időszakokban, vagy akár különböző napokon is más és más színek állnak a legközelebb hozzád.  Tehát a hangulatod, a személyiséged aktuális állapota határozza meg, hogy milyen színt választasz.

Ugyanakkor nem csak a hangulatod határozza meg a színeidet, hanem fordítva is: az, hogy milyen színű sálat kötsz a nyakadba éppúgy befolyásolhatja a hangulatodat, mint az, hogy milyen színű falat látsz, amikor reggel kinyitod a szemed.

Bizonyos színek sugárzásuk miatt éppen ezért alkalmasak lehetnek gyógyításra is, hiszen ezek a sugarak bizonyítottan pozitív reakciót váltanak ki a szervezetből. A színterápiát már az ókorban alkalmazták, és a 19. század óta éli újabb fénykorát. A színterápia része lehet a természet varázslatos színeinek tanulmányozása, a napfény sugarainak befogadása, a lakásunk bútorainak, dekorációjának tudatos kiválasztása, természetesen színes ételek fogyasztása, színes képek készítése.

Kimerültség ellen kék

Ha épp pihenéshez készülsz, vagy úgy érzed, lappang benned valami betegség, válaszd a világoskéket a kiegészítők vagy a pulóvered, topod színének.  Nyugtató hatása segít feloldódni, harmóniába kerülni önmagaddal, így nyugodtabb álmot is biztosít. Hűsítő érzetet kelt, amely által a láz csökkentésére, az égések, csípések kellemetlen tüneteinek enyhítésére és torokfájás ellen is alkalmas.

Önértékelési problémák ellen zöld

Ha úgy ébredsz, hogy a tükörbe nézve nem azt látod, amit szeretnél, vegyél fel egy fűzöld színű felsőt, vagy ha merészebb vagy, farmerodba húzz egy élénkzöld színű övet. A zöld segít jókedvre derülni, ezáltal önbizalmat ad, és egy élénkzöld választás a határozottság látszatát kelti. A szem számára jótékony hatású, a fejfájás és az idegrendszeri problémák ellen kiváló gyógyszer.

Bizonytalanság ellen piros

Ha szeretnéd elérni a célodat, de nem érzel hozzá elég erőt, ruhadarabjaid vagy kiegészítőid közé válassz egy pirosat is. A piros emeli az adrenalin szintet, serkenti a vérkeringést, ezért felélénkít, bátorságot ad, és nem utolsó sorban felébreszti a vágyat is. De pont ezen jellemzői miatt vigyázz vele. Egy állásinterjú vagy egy randevú alkalmával jól jöhet egy kevés piros, de ha elveted a sulykot, az ellenkező hatást éred el vele: türelmetlennek, kirívónak, túl erőteljesnek tűnhetsz benne. Ugyanakkor különböző gyulladások és vérszegénység ellen nagyon jó.

szinek2.jpg ()

Rosszkedv ellen sárgák

A hideg időben többször lehetsz rosszkedvű, mint a napsütéses nyáron. Ilyenkor idézd fel és öltsd magadra a nap színét. A citrom- és a narancssárga is segít felszabadulni, optimizmust, nyíltságot, kíváncsiságot, és örök tanulási vágyat jelképez. Jó hatással vannak a bőrre, és segítenek a gyomor betegségein. A narancssárga ösztönző hatása miatt fokozza a szexuális vágyat is.

Nyugtalanság ellen barna

A barna szín biztonságérzetet kelt, megnyugtat, hiszen védettséget sugároz. Melegségével szinte beburkolja az embert, és ez által megvédi a megfázástól, vírusos betegségektől is. A barna megfelelő hangulatba hoz egy kis ábrándozáshoz, merengéshez. A leghidegebb reggeleken vegyél fel egy vastag, puha, kötött pulóvert, és máris úgy érzed majd, hogy nincs is olyan ítéletidő. 

Unalom ellen lila

A lila szín a piroshoz hasonlóan könnyen sok lehet, de ha csak egy ruhadarabod pompázik ebben a színben, akkor tiszteletet parancsol, kreativitást és misztikusságot, izgalmasságot, titokzatosságot sugároz. Egyszerű, testhez simuló miniruhádhoz válassz egy szép, lila selyemkendőt, és máris minden szem rádszegeződik majd. Emellett hormonális problémák és daganatos megbetegedések ellen is hasznos.

Zűrzavar ellen fehér

Akkor válassz fehér ruhát, ha úgy érzed, túl sok a gondolat a fejedben, túl sok élmény kavarog benned, és szeretnéd, ha mindezek kicsit letisztulnának. Egy hosszú buli utáni ébredéskor vegyél forró fürdőt, bújj egy kényelmes, fehér pólóba, és sétálj egyet a napon: máris kitisztul a fejed, és elfog a béke érzése.

Fedezze fel a powerfruit erejét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X