Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 módszer, hogy egészségesebb legyél a munkaidőd alatt

5 módszer, hogy egészségesebb legyél a munkaidőd alatt

egészségirodamunkahelyülőmunka
0

Írta: and

Rengeteg időt töltünk el a munkahelyünkön, éppen ezért fontos, hogy ezt az időszakot is olyan egészségessé tegyük, amennyire csak tudjuk. Komoly kihívást jelent egész nap ülni, értekezleteken részt venni, ráadásul, folyamatosan ki vagyunk téve az egészségtelen, irodai édességek csábításának. Azonban ha tudatosan alakítod a munkahelyi szokásaidat, könnyen elkerülheted ezeket a csapdákat, és talán a munkatársaidra […]

Rengeteg időt töltünk el a munkahelyünkön, éppen ezért fontos, hogy ezt az időszakot is olyan egészségessé tegyük, amennyire csak tudjuk. Komoly kihívást jelent egész nap ülni, értekezleteken részt venni, ráadásul, folyamatosan ki vagyunk téve az egészségtelen, irodai édességek csábításának. Azonban ha tudatosan alakítod a munkahelyi szokásaidat, könnyen elkerülheted ezeket a csapdákat, és talán a munkatársaidra is átragad az egészségtudatos viselkedésed. Ha betartod az alábbi öt trükköt, a munkaidőd a napod legegészségesebb időszakává válhat.

1. Szakíts időt egy kis testmozgásra!

Ha egész nap az asztalodnál ülsz, és szétrobban a fejed a határidők miatt, mindenképpen iktass be némi testmozgást a napjaidba (akár munka előtt, munka közben, ebédidőben, vagy után) a közeli edzőteremben. Állj fel félóránként az asztalod mellől és sétálj pár kört, menj el egy üveg ásványvízért, nyújtózkodj nagyokat, és mindenhova közlekedj gyalog, hanyagold a liftet. Így az tested nem zsibbad el 8-10 óra alatt.

2. Küzdj meg a mindennapos stresszel!

Bármilyen nyugodt természetű is vagy, a főnök vagy a zsúfolt időbeosztás miatt egész nap komoly nyomás van rajtad? Ha munka előtt rendszeresen edzel, sokkal nyugodtabban kezded majd a napot, ha pedig így is ideges vagy, hívd fel azt az ismerősödet, akinek a hangja mindig megnyugtat.

iroda2.jpg ()3. Állj fel gyakran az asztalodtól!

Egy friss tanulmány rémisztő eredményre jutott a közelmúltban: ha egész nap az asztalodnál ülsz, az nem csupán rossz, hanem akár végzetes is lehet számodra. Ha azonban ülés közben is kisebb mozgásokat végzel (kar- és fejkörzés), lábemelgetés, izmok összeszorítása, az már sokat javít a helyzeten. Ha minden nap ülőmunkát végzel, szakíts időt havonta párszor egy alapos nyak- és hátmasszázsra, az izmokon keresztül ugyanis remekül oldani lehet a feszültséget.

4. Tarts magadnál egészséges rágcsálnivalókat!

Ahhoz, hogy egész nap optimális legyen az energiaszinted, állj ellen a kísértésnek, és ne falatozz ötpercenként a csokiautomatából. A vércukorszint leesése után ugyanis kevesebb energiád lesz, mint előtte. Tarts magadnál mindig egészséges rágcsálnivalókat, amelyek fehérjét és összetett szénhidrátokat is tartalmaznak – például olajos magvakat, natúr joghurtot, gyümölcsöt vagy nyers zöldségeket.

5. Csomagolj magadnak egészséges ebédet!

Spórold meg magadnak a pénzt és a kalóriákat, és a helyi menza helyett csomagolj magadnak minden nap egészséges, házi készítésű ebédet. Ha látszólag egészségesnek is tűnik, amit választasz az étteremben, nem tudhatod, hogy az adott étel valójában milyen összetevők hozzáadásával készült, mennyi zsírt és cukrot tartalmaz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X