Próbáld ki ezeket a tuti recepteket!
Kakukkfüves palacsinta karamellizált hagymás csatnival és kecskesajttal
Hozzávalók 4 adaghoz:
100g liszt
1 csipet só
2 nagy tojás
200 ml tej összekeverve 4 evőkanál vízzel
1 evőkanál friss kakukkfű
2 evőkanál olvasztott vaj
Hozzávalók a hagymás csatnihoz (indiai fűszeres lekvár):
1 evőkanál olívaolaj
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 szeletelt chili
1 babérlevél
100 g barna cukor
75 ml balzsamecet
75 ml vörösborecet
1 rúd kecskesajt
Elkészítése:
A hagymás csatni elkészítése: Hevítsd az olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát és a chilit. Főzd alacsony hőfokon 20 percig, vagy amíg a hagyma üveges nem lesz, majd add hozzá a babérlevelet, a cukrot, a kétféle ecetet, és párold 30 percig, vagy amíg a csatni sűrűvé és sötétté nem válik.
A palacsinta elkészítése: Tedd a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba. A liszt közepébe jöhetnek a tojások, és a tej-víz keverék fele, majd keverd csomómentesre. Add hozzá a kakukkfüvet és a maradék tejet, habverővel verd simára. Ezután add hozzá az olvasztott vajat, és újra keverd simára. Süsd ki a palacsintákat egy serpenyőben, majd ha elkészültek, kend meg a hagymás csatnival, add hozzá a felkockázott kecskesajtot, és tálald salátával.
Karamellás-sült körtés palacsintatorta
Hozzávalók 4 adaghoz:
3-4 körte
75 g vaj
100 g barna cukor
1 csillagánizs
Palacsintatészta
100 g liszt
1 csipet só
1 közepes tojás
300 ml teljes tej
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Hámozd meg és magozd ki a körtéket, majd vágd négyfelé őket. Egy nagy serpenyőben melegítsd a vajat és a cukrot, ameddig meg nem olvadnak. Rakd be a körteszeleteket és a csillagánizst a serpenyőbe, és főzd alacsony lángon 5 percig, időnként pedig forgasd meg a mártásban a körtéket. Vedd le a tűzről és rakd a körtéket és a szószt egy tortaformába. A tészta előkészítéséhez tedd a lisztet és a sót egy tálba. Finoman veregesd meg a tojást egy villával, majd üsd a száraz keverék közepébe, és adj hozzá egy kevés tejet is, majd keverd össze alaposan. Végül add hozzá a maradék tejet, és keverd csomómentesre. Ha elkészült, öntsd a tésztát a körtékre, és süsd a sütőben 25-30 percig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz. Tálald melegen.