Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tipp, hogy jobb formában érj haza a nyaralásról, mint amikor elindultál!

7 tipp, hogy jobb formában érj haza a nyaralásról, mint amikor elindultál!

aktívfittlustálkodásnyaralás
0

Írta: and

Talán ebben a pillanatban is egy jéghideg koktélt szürcsölgetsz és ábrándosan tervezgeted a nyaralást, azaz a lustálkodást, a semmittevést egy kellemes helyen. Itt az ideje, hogy aktívabb üzemmódban pihenj, hidd el, lehetséges. Nem fogod megbánni! A legtöbb ember számára a vakáció azt jelenti, hogy az egyhetes nyaralás alatt végre lazulhasson, lustálkodhasson egy kicsit, és természetesen […]

Talán ebben a pillanatban is egy jéghideg koktélt szürcsölgetsz és ábrándosan tervezgeted a nyaralást, azaz a lustálkodást, a semmittevést egy kellemes helyen. Itt az ideje, hogy aktívabb üzemmódban pihenj, hidd el, lehetséges. Nem fogod megbánni!

A legtöbb ember számára a vakáció azt jelenti, hogy az egyhetes nyaralás alatt végre lazulhasson, lustálkodhasson egy kicsit, és természetesen ilyenkor engedékenyebbek is vagyunk magunkkal – ami legalább plusz 2 kg-ot jelent… Mivel év közben is annyit ücsörgünk az irodában, otthon a tévé vagy a számítógép előtt, szinte kötelező legalább ilyenkor, a szabadságunk idején megmozgatnunk magunkat.

Ha a te nyaralás alatti aktivitásod is kimerül abban, hogy a Pina Colada koktélokat emelgeted a szádhoz, egyik oldaladról a másikra fordulsz a napozóágyban, akkor bizony ideje változtatni. Ne aggódj, az előbb felsorolt kedvenc tevékenységeidre is marad elég időd!

Íme 7 tipp, hogy szuper formában térj haza a nyaralásból!

1., Tájékozódj előre, hogy a megfelelő helyet válaszd a nyaralásra. Még a tervezési fázisban érdeklődj a különböző pályák (tenisz, röplabda stb.) bérleti díjairól, hogy milyen sportfelszereléseket tudsz ott kölcsönözni és mit kell vinned magaddal. Az is siker, ha van egy nagy terület, park vagy strand, ahol kikapcsolódhattok a családdal vagy a barátokkal.

surf2.jpg ()2. Járj utána, hogy lehet-e kerékpárt kölcsönözni a közelben. Nagyon vidám és aktív dolog biciklivel felfedezni a környéket. A strandra pedig vigyetek frízbit, focilabdát, röplabdát, hogy tudjatok jókat játszani.

3. Van egy kis házi feladatod is. A nyaralás előtti egy hétben látogass el a közeli jógastúdióba vagy edzőterembe, hogy egy kicsit felturbózd magad. Nagyon kellemetlen lenne, ha a vakáció második napján izomláz miatt lennél használhatatlan az első napon levezényelt családi strandröpi-bajnokság miatt.

4. Ahelyett, hogy egész nap a medencében áztatnád magad, 20-30 percre menj ki a partra, és dolgoztasd meg kicsit az izmaidat a kedvenc gyakorlataiddal. Az utolsó 5 perc mindig a nyújtásé legyen!

5. Bővítsd a látókörödet! Próbálj ki új sportokat is, mint a szörfözés, vízisí, canyoning vagy hegyi kerékpározás. Azért légy őszinte magadhoz: ne vállalj be durva pályákat, ha nem vagy elég fitt, maradj a képzettségi szintednél. Egy sérülés megölheti a boldog nyaralás hangulatát.

6. Légy okos! Ha a nyaralási célpontodon 10-15 fokkal melegebb van, mint amihez hozzá vagy szokva, igyál sok vizet, hogy hidratáld a szervezetedet. Ha több alkoholt iszol, mint máskor, ez a szabály még inkább érvényes! Az alkoholnak köztudottan dehidratáló hatása van, sok folyadékkal kell pótolnod a veszteséget.

7. Tervezd meg a hazatérést! Hagyj még egy napot az otthoni pihenésre is, mielőtt újra munkába állnál. Vásárolj be a következő hétre egészséges ételekből, és persze, arra is kell idő, hogy feltölts egy csomó képet a mesés nyaralásodról a Facebookra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X