Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészségtippek lusta lányoknak

Egészségtippek lusta lányoknak

egészséglustamosolyvörösbor
0

Írta: and

Jó éjt, Szundi! Tudjuk, hogy imádsz a gép előtt kuksolni éjjel kettőig, de kutatások kimutatták, hogy

Jó éjt, Szundi!

Tudjuk, hogy imádsz a gép előtt kuksolni éjjel kettőig, de kutatások kimutatták, hogy a rossz alvóknál akár 45%-kal nagyobb lehet a szívinfarktus esélye, valamint az álmatlanság növeli a kortizol nevű stresszhormon szintjét a véredben. Tehát ha teheted, bújj ágyba éjfél előtt, és aludj 7-8 órát.

Proteinbomba

Karcsú szeretnél maradni, de nem szívesen sanyargatnád magad? Próbáld ki a proteinbombákat. Persze nem a készen kapható italokra gondolunk (azokat csak felügyelettel fogyaszd!), inkább adunk néhány tippet: egy kis pohár sovány juhtúró + 4 kanál bogyósgyümölcs, vagy egy pohár natúr joghurt egy sárgabarackkal.

D-vitamin a hosszú életért

Nem is gondolnád, milyen fontos számodra az úgynevezett „napfény-vitamin”, ami a napsugarakban is található. Védelmet nyújthat többek között a cukorbetegség és az asztma, valamint a rák számos fajtájával szemben is.

lusta2.jpg ()Indul a buli!

Te is zenére szeretsz mozogni? Jól teszed, mert immár tudományosan bizonyított, hogy az energikus pop vagy rock hallgatása – mint pl. Madonna, a Queen vagy a Red Hot Chili Peppers – 15%-kal hatékonyabbá teszi az edzést. És bulisabbá is!

Frissítsd fel az agyad csokival!

Csokifüggő vagy? Ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Azon túl, hogy a csokoládé serkenti az agyműködést, védelmet nyújthat a szívroham, a depressziós panaszok és a mentális kimerültség ellen is.

Vörösbor a nátha ellen

Emlékszel a nagyid népi módszerére? Ha megfáztál, igyál meg egy nagy pohár forralt bort, aztán irány az ágy, és jól izzadd ki magadból a bacikat! A vörösbor ugyanis reszveratrolt és polifenolokat tartalmaz, amik megakadályozzák a baktériumok terjedését.

Fogyókúra egy baráttal

Ha fogyni szeretnél, bármilyen fogyókúrát is választasz, a kutatások szerint a legjobb, amit tehetsz, hogy segítséget kérsz egy jó barátodtól. Állítólag ha olyan ember ellenőrzi nap mint nap az eredményeidet, akihez érzelmileg kötődsz, a motiváció és ezúttal a hatékonyság is sokkal nagyobb lesz.

Az immunrendszer védelme masszázzsal

Lehet valami a „gyógyító érintés” – kifejezésben, mert a szakértők szerint egy 45 perces masszázs számos előnnyel járhat. Szuper hatással van az immunrendszeredre, segítséget nyújt az allergia különböző fajtái, valamint az asztma és a stresszbetegségek ellen is.

Wellness Cafe tipp: Próbáld ki a Tisza Balneum Hotel minőségi szolgáltatásait! A SPA részlegben olyan masszázsok közül választhatsz, mint  a lazító fejmasszázs, frissítő lábmasszázs vagy a svédmasszázs, de páratlan testkezelésekkel is feltöltődhetsz a Tisza-tó partján elhelyezkedő négycsillagos hotelben. A 60 perces pihentető olaszrizlinges fürdőt és az újdonságnak számító pálmarózsás-sós szauna szeánszot semmiképpen se hagyd ki! A természet közelsége mellett különböző programokkal is feltöltődhetsz: bérelhetsz bringát vagy kenut, ellátogathatsz a nemrégiben megnyílt Tisza Tavi Ökocentrumba vagy a közeli Robin Kalandszigetre is. Egy biztos: ez a szálloda tökéletes célpont, ha igazi nyár végi kikapcsolódásra vágysz!

Mosolyogj – tovább élsz!

Nem csak a lelkednek tesz jót, ha sokat mosolyogsz. A mosolygáshoz használt izmok ugyanis védelmi reakciókat indítanak be az agyadban, az agy pedig ezt az üzenetet küldi tovább a test többi részébe: erős vagyok és boldog! Még egy vidám tipp: ha rossz kedved van, „erőltess” mosolyt az arcodra, így az izmok megkapják a parancsot, és pillanatokon belül jobban fogod érezni magad!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X