Főoldal > EGÉSZSÉG > Tűk nélkül – lézeres akupunktúra

Tűk nélkül – lézeres akupunktúra

akupresszúraakupunktúra
0

Írta:

Az akupunktúra napjaink egyik legnépszerűbb alternatív gyógymódja, és egy ideje már a modern orvosl&

Az akupunktúra napjaink egyik legnépszerűbb alternatív gyógymódja, és egy ideje már a modern orvoslás részét is képezi. Alig találni olyan szakembert, aki megkérdőjelezné jótékony hatásait, így gyakran alkalmazzák nyugati gyógyítók is ezt a keleti módszert – bár leginkább kiegészítő kezelésként. Csak idő kérdése volt, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor ötvöződik ez a két irányzat…

Gyógyítás akupresszúrás pontokon keresztül

Az akupunktúra több ezer éves múltra tekint vissza, és máig egy olyan köztudatban lévő gyógymód, melynek hatékonyságát számtalan kutatás támasztja alá. Hogy miben rejlik a titka? A testen úgynevezett akupresszúrás pontok találhatóak, amelyek olyan területek, ahol nagyobb az elektromos ellenállás, valamint az infravörös kisugárzás. Mindez azt jelenti, hogy itt fokozottabb anyagcsere zajlik, amit érzékeny műszerekkel mérni is lehet. Ezeket a pontokat meridiánok kötik össze, melyek egyfajta hálózatként működnek, és a keleti nézetek szerint ezekben áramlik az életenergia (csí). Amennyiben hiba lép fel, blokkok keletkeznek, amik akadályozzák ennek keringését. A betegségek alkalmával egyes akupresszúrás pontok fájdalmassá válhatnak, ezért diagnosztikai módszernek sem elhanyagolható.

Az akupunktúra során ezeket stimulálva helyreállíthatjuk a szervezet egyensúlyát és feloldhatjuk a keletkezett blokkokat, melyek a problémát okozzák. A kezelésnek leginkább a fájdalomcsillapításban van nagy szerepe, de nem ritka, hogy komolyabb szervi rendellenességeknél is hatásosnak bizonyul.

laseracupuncture.jpg ()Lézeres akupunktúra

Sokan vannak, akik túlságosan félnek a tűtől, ezért ők eddig nem merték kipróbálni ezt a módszert, viszont a lézeres akupunktúrával ők is megtapasztalhatják gyógyító hatásait. Hogy miért is jó a lézer? Röviden azért, mert segítségével tökéletesen stimulálhatóak az akupresszúrás pontok, ráadásul kimutatták, hogy a lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekkel, és ezáltal fokozzák azok regenerációját és szaporodását. A lézer-terápia során piros, valamint infravörös tartományban mozgó sugarakat használnak, melyek más-más problémát gyógyítanak. Az előbbit a bőr felszínén lévő kellemetlenségek esetén alkalmazzák (herpesz, illetve ekcéma), az utóbbit pedig a mélyebben fekvő területek problémái során, pl. torokgyulladáskor. Ezzel sikeresen gyógyíthatóak az ízületi bántalmak, izomfájdalmak, illetve különböző neurológiai betegségek (pl. migrén).

Lézeres akupunktúrával kevesebb gyógyszer szedésére lehet szükségünk – vagy akár teljesen el is hagyhatjuk őket, mivel a megfelelő pontok ingerlésével fokozódik az endorfin termelődése, ami ötször erősebb fájdalomcsillapító, mint a morfium. Emellett a lézerfény segítségével serkenthetjük a méregtelenítést, csökkenthetjük a gyulladást, felgyorsíthatjuk a sebgyógyulást, valamint javíthatjuk a szervezet védekezőképességét tehát több betegség esetén hatásosabbnak is bizonyul, mint a hagyományos tűkkel való kezelés. Nem egy olyan esetről számoltak be a szakemberek, amikor ciszták szívódtak fel, kizárólag lézeres akupunktúra segítségével, bár hozzá kell tenni, súlyos esetekben inkább kiegészítő terápiaként érdemes alkalmazni.

Mi mindenre jó a lézeres akupunktúra?

– bőrproblémák
– nőgyógyászati gondok
– fejfájás, migrén
– reumás fájdalmak
– gyulladások (pl. arcüreggyulladás)
– krónikus fáradtság
– fekélyek, ciszták
– allergia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X