Főoldal > EGÉSZSÉG > Ételek, amelyek fehérebbé varázsolják fogaidat

Ételek, amelyek fehérebbé varázsolják fogaidat

egészségfog
0

Írta:

Ilyen az alma, a karfiol, a répa, a zeller, a narancs, az eper és a tejtermékek. Hogy melyik hogyan segít, megtudhatod a

Ilyen az alma, a karfiol, a répa, a zeller, a narancs, az eper és a tejtermékek. Hogy melyik hogyan segít, megtudhatod a cikkünkből.

A ropogós gyümölcsök és zöldségek, mint az alma is, úgy működnek a fogakban, mint egy csiszolóanyag, amely segít tisztán, s ezzel együtt fehéren tartani a fogsort. A karfiol serkenti a nyáltermelődést, mellyel megelőzhető a plakkok kialakulása.

A répa nemcsak vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, de a fogfehérítésben is szerepet játszik. A fogmosás és a fogselyem nem elég ahhoz, hogy fehéren tartsa a fogakat – hangsúlyozzák a fogorvosok.

A zeller manapság népszerű alacsony kalóriatartalma miatt, az pedig csak még kedveltebbé teszi, hogy ez is hatékony a fogfehérítésben. Ha a narancsot nemcsak megeszed, de annak héjával átdörzsölöd a fogaidat, majd kiöblíted a szádat vízzel, akkor néhány hónappal később fehérebb mosoly köszönt vissza rád a tükörből.

Az eper kiváló polírozó, ráadásul frissen tartja a leheletet is. A tejtermékek, mint a joghurt, a sajt és a tej pedig tejsavat tartalmaznak, ami segít megvédeni a fogakat a bomlástól – írja összefoglalójában a Fox News.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X