Adhatod reggelihez, pizzához, salátához, de az igazán merészek desszertként és koktélhoz is
Adhatod reggelihez, pizzához, salátához, de az igazán merészek desszertként és koktélhoz is felhasználhatják!
3 perces proteindús reggeli
(1 adag)
Hozzávalók:
1 tojás, 2 tojásfehérje, ½ csésze apróra vágott brokkoli, ¼ csésze reszelt sárgarépa, 2 evőkanál pirospaprikás humusz
Elkészítés:
Tedd a tojást, a fehérjét, a brokkolit és a sárgarépát (vagy más zöldségeket) egy mikrózható tálba, és főzd két percig. Ezután vedd ki a mikrohullámú sütőből, keverd össze, majd ha szükséges, tedd vissza néhány másodpercre. Add hozzá a humuszt, és már eheted is a finom, tápláló reggelit!
Humuszos vega pizza
(1 adag)
Hozzávalók:
¼ sárga tök, hosszában elvágva, ¼ sárga cukkini, hosszában elvágva, ½ piros kaliforniai paprika, 4 szál spárga, 1 db teljes kiőrlésű pita, 2 evőkanál mediterrán humusz (ellenőrizd, hogy paprikát és olívaolajat tartalmazzanak)
Elkészítés:
Szeleteld a zöldségeket kívánt méretű darabokra, majd süsd őket a sütőben, amíg enyhén barnák nem lesznek. (Egy fóliával bélelt tepsibe permetezz olívaolajat, 200°C-on kb. 30 perc alatt készre sülnek.) Kend be a pita tetejét humusszal, majd szórd meg a zöldségekkel.
Humuszos csirkesaláta
(1 adag)
Hozzávalók:
1 sült, apróra vágott csirkemell, 1 evőkanál aszalt áfonya, ½ szeletelt alma, 2 evőkanál forgácsolt mandula (vagy durvára darált dió), 1 evőkanál felaprított hagyma, 1 szár szeletelt zeller, 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú görög joghurt, 1 evőkanál citromlé, só és bors ízlés szerint, 2 evőkanál humusz, saláta
Elkészítés:
Keverj össze minden hozzávalót a humusz és egy salátalevél kivételével. A humuszt kanalazd a kiválasztott levélre, és tedd a salátád tetejére. Így igazán gusztusos lesz a tálalás.
Közel-keleti Bloody Mary
(2 adag)
Hozzávalók:
5 dl hűtött paradicsomlé, 5 cent citromos vodka, ¼ csésze humusz, 1 teáskanál apróra vágott friss menta vagy petrezselyem, ¼ teáskanál csípős paprika mártás, késhegynyi frissen őrölt fekete bors, 2 nagy jégkocka, 2 szelet citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
Tedd a paradicsomlét, a vodkát, a humuszt, a mentát, a csípős paprika mártást, a borsot és a jégkockákat a turmixgépbe, és pépesítsd össze. Ha minden egyneművé vált, öntsd két rövidszárú koktélos pohárba az italt, és díszítsd őket a citromszeletekkel.
Csokis humusz trüffel
(12 adag)
Hozzávalók:
¾ csésze finomra reszelt jó minőségű, 60% kakaótartalmú csokoládé, ¼ csésze darabolt tejkaramella, ¼ csésze klasszikus humusz, 6 kocka 60% kakaótartalmú csokoládé, további tejkaramella, olvasztott fehér csoki a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Keverd össze a reszelt csokit, a tejkaramella darabokat és a humuszt egy kis tálban. Fedd le, és tedd a hűtőbe 20 percig. Ezután oszd a keveréket 12 falatnyi labdácskára, tedd őket egy tányérra, majd újabb 20 percig pihentesd a hidegben.
2. Olvaszd fel a kocka csokikat egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokon. Vedd ki a hűtőből a kis gömbjeidet, majd forgasd meg őket az olvasztott csokoládéban. Fogpiszkálóan könnyen ki tudod venni a labdákat, helyezd mindegyiket rácsra, hogy lecsepeghessen a felesleg. Miután megszilárdultak, tálalásig tedd vissza az elkészült remekművet a hűtőbe.
Fotó: Pinterest