Főoldal > EGÉSZSÉG > Videójáték receptre?

Videójáték receptre?

egészségreceptvideójáték
0

Írta:

Mínusz 5 kg egy hét alatt! A Kalifornia Egyetem kutatói úttörő tanulmányukban megállapított&

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

A Kalifornia Egyetem kutatói úttörő tanulmányukban megállapították, hogy speciális videójátékkal javítható az idősek kognitív és mentális képessége, javítható a figyelemkoncentráció és azon képességük, hogy egyszerre több dologra tudjanak koncentrálni – ráadásul a hatás tartós lehet.

A Nature című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében arra voltak kíváncsiak, hogy a videójáték alkalmazható-e olyan idegrendszeri betegségek tüneteinek javítására, mint például a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) vagy a depresszió. A szakemberek szerint ugyanis egyre több bizonyíték van arra, hogy a videójátékok akár a gyógyszeres kezelés mellett, párhuzamos terápiaként is alkalmazhatóak.

A videójátékokkal javítható az agy információfeldolgozási képessége, ami felelős a figyelemért, a memóriáért, a döntéshozatalért és a kreativitásért. Bár a kutatás még kezdeti, a videójáték pozitív eredményei felvetik a lehetőségét annak, hogy a jövőben célzott kezelésként használják azt az olyan idős korral járó agyi betegségek, mint a demencia megelőzésére – írja a The Wall Street Journal.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X